Παραμένουν τα δημοτικά τέλη – Νέα πρόταση για τον φόρο

Το Υπουργείο Οικονομικών, με επείγουσα επιστολή του προς τη Βουλή, απέσυρε τα νομοσχέδια που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση σε σχέση με τη φορολόγηση ακίνητης περιουσίας, με αποτέλεσμα να διατηρείται το δικαίωμα φορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας από τις τοπικές αρχές.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την επιστολή, ο συντελεστής του Φόρου που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την Επιβολή Φορολογίας επί της Ακίνητης Ιδιοκτησίας θα πρέπει να τύχει διαφοροποίησης. Συγκεκριμένα ο εν λόγω οριζόντιος συντελεστής θα πρέπει να μειωθεί από 0,5 τοις χιλίοις σε 0,35 τοις χιλίοις.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, στην κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, το Υπουργείο αφαιρεί με αυτό τον τρόπο 15 εκ. από την πρότασή του για να τα εισπράξουν οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως ανέφερε εκεί που η Κυβέρνηση θα εισέπραττε μέσω μιας φορολογίας 45 εκατομμύρια ευρώ για να δώσει 15 εκ στην τοπική αυτοδιοίκηση τώρα θα εισπράξει μόνο 30 εκ.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών η κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών και Οικονομικών για συζήτηση του θέματος.