Παραμένει στη βρετανική φυλακή ο Ασίλ Ναδίρ

Απορρίφθηκε από τις βρετανικές αρχές η αίτηση του Ασίλ Ναδίρ για μεταφορά του στην Τουρκία ώστε να εκτίσει εκεί το υπόλοιπο της ποινής κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για την κλοπή δεκάδων εκατομμυρίων λιρών από την εταιρεία του Polly Peck.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κρις Γκρέιλινγκ απέρριψε την αίτηση λόγω αμφιβολιών για το κατά πόσο ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας όντως θα παρέμενε φυλακισμένος στην Τουρκία, εκτίοντας την ποινή κάθειρξης των δέκα ετών.

Ο 71χρονος επιχειρηματίας είχε καταβάλει το Φεβρουάριο αποζημίωση συνολικού ύψους πέντε εκατομμυρίων λιρών σε εξαπατηθέντες επενδυτές, ελπίζοντας ότι αυτή η κίνηση θα διευκόλυνε τη μεταφορά του στην Τουρκία.

Ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει πως η χώρα υποδοχής καταδικασθέντων από δικαστήριο άλλης εθνικότητας έχει το δικαίωμα μετατροπής της ποινής. «Παραμένει δικαίωμα της χώρας που επέβαλε την ποινή να κρίνει ανά περίπτωση κατά πόσο αυτό είναι αποδεκτό», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ο Ασίλ Ναδίρ κρίθηκε ένοχος για κλοπή περίπου 29 εκατομμυρίων λιρών από μετόχους από τον επιχειρηματικό κολοσσό της Polly Peck που είχε δημιουργήσει τη δεκαετία του 1980.