Παραμένει στην Επιτροπή Άμυνας ο Χρίστου – Ομόφωνη η απόφαση

Παραμένει στην Επιτροπή Άμυνας ο Χρίστου – Ομόφωνη η απόφαση

Η επιτροπή Επιλογής έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου στην επιτροπή Άμυνας της βουλής.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή Επιλογής, κατέληξε ότι δεν προκύπτει νομικό ζήτημα για τη συμμετοχή Χρίστου στην εν λόγω επιτροπή.

Το θέμα θεωρείται λήξαν και η Επιτροπή Άμυνας ήδη έχει καταρτίσει την ημερήσια διάταξή της και θα συνεδριάσει κανονικά για πρώτη φορά την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε πως την ευθύνη θέλει να την έχουν αυτοί που έχουν και την ευθύνη να καθορίσουν και τη σύνθεση της Επιτροπής, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θεωρεί πως ένα πρόσωπο το οποίο, έστω και για λόγους υγείας, δεν υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά, αλλά στη συνέχεια υπηρετούσε ως σωματοφύλακας του αρχηγού μιας εγκληματικής οργάνωσης, δεν θα πρέπει να συμμετέχει στην συγκεκριμένη επιτροπή.

Το θέμα ήγειρε ο πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος, υποδεικνύοντας ότι ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ δεν υπηρέτησε στρατιωτική θητεία ενώ κατά τη διαμονή του στην Ελλάδα, υπηρέτησε ως φρουρός ασφαλείας του καταδικασθέντος αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.