Παραιτηθείτε επιτέλους κ. Δημητριάδη…

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει φέρει την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση την Κύπρο και τον λαό της, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος επιμένει να παραμένει στο πόστο του σε αυτή την δραματική συγκυρία για τη χώρα, που μόνο «κόντρες» και αντιπαραθέσεις δεν χρειάζονται.

Παρά τις κατηγορίες ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κύπρου αλλά της Τρόικας, και τον ορυμαγδό των πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για τους δικούς του λόγους ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας επιμένει να παραμένει στη θέση του.

Μάλιστα, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το αν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη στιγμή που κανείς πλέον δεν τον στηρίζει, ανέφερε πως δεν πρόκειται να το πράξει αφού – όπως είπε – απολαμβάνει της στήριξης  και της εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Γερμανών!

Η απάντησή του προκαλεί σοκ και παράλληλα αποτελεί και μια έμμεση πλην ξεκάθαρη ομολογία εκ μέρους του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για τα συμφέροντα που τον κατηγορούν ότι υπηρετεί.

Ποια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κ. Δημητριάδη και ποια Γερμανία; Στην Κύπρο βρίσκεται και τον λαό της (θα έπρεπε) να υπηρετείτε. Από την στιγμή που δεν απολαμβάνετε την εμπιστοσύνη των πολιτών, ούτε της κυβέρνησης γιατί επιμένετε να βρίσκεστε στη συγκεκριμένη θέση; Ποιες υπηρεσίες μπορείτε να προσφέρετε υπό καθεστώς αίρεσης και αμφιβολιών;

Πλέον, το μόνο που θα μπορούσατε να προσφέρετε για την πατρίδα και το συμφέρον της για το οποίο τόσο πολύ αγωνιάτε – νόπως λέτε – είναι η παραίτησή σας. Οφείλετε να την υποβάλετε επιτέλους και να καταλάβετε ότι το συγκεκριμένο πόστο –στο οποίο διοριστήκατε από τον Δημήτρη Χριστόφια – δεν θα σας ανήκει για πάντα.

Ακόμη και οι βουλευτές του ΑΚΕΛ σας γυρίζουν την πλάτη …