Παραιτείται ο Φέργκιουσον

Την πρόθεση του προπονητή της σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αποχωρήσει από το πάγκο της στο τέλος της σεζόν, ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν στη Βρετανία από το απόγευμα της Τρίτης.

Σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο 71 ετών Σκωτσέζος τεχνικός αναφέρει ότι με την ομάδα να βρίσκεται στην πιο καλή δυνατή κατάσταση είναι η σωστή στιγμή για τον ίδιο να αποχωρήσει. Εκφράζει την πρόθεσή του να αναλάβει τους ρόλους του διευθυντή και πρέσβη για το σύλλογο.

Ο σερ Άλεξ ανέλαβε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1986 και έκτοτε έχει κατακτήσει με τους «μπέμπηδες» 13 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 Champions League, 5 κύπελλα Αγγλίας και 5 Λιγκ Καπ, καθιστώντας τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία τουλάχιστον του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχε πει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και πως από τη δουλειά αυτή φεύγει κανείς μόνο για λόγους υγείας. Σχολιαστές στη Βρετανία σημειώνουν ότι τον Αύγουστο ο σερ Άλεξ θα υποβληθεί σε επέμβαση αντικατάστασης της άρθρωσης στο γοφό.

Ήδη στα πρακτορεία στοιχήματος ως επικρατέστερος διάδοχος του Φέργκιουσον στον πάγκο της Γιουνάιτεντ εμφανίζεται ο Ντέιβιντ Μόγιες της Έβερτον.