Παραιτείται ο Πούτιν; Κατατέθηκε υπέρ του νομοσχέδιο ισόβιας ασυλίας! Πάσχει από Πάρκινσον…

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ετοιμάζεται για… απόσυρση από το Κρεμλίνο καθώς Ρώσοι βουλευτές κατέθεσαν νομοσχέδιο το οποίο παρέχει ισόβια ασυλία από διώξεις σε πρώην προέδρους της χώρας.

Μέχρι σήμερα η ασυλία αυτή αφορά μόνο πράξεις πρώην προέδρων για το διάστημα στο οποίο βρίσκονταν στην εξουσία ενώ με το νέο νομοσχέδιο η ασυλία επεκτείνεται σε ολόκληρο τον βίο των πρώην προέδρων.

Είχε προηγηθεί νομοσχέδιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Πούτιν να διοριστεί ισόβιος γερουσιαστής.

Σημειώνεται οτι πριν από τέσσερις μήνες, ο Ρώσος πρόεδρος άλλαξε το Σύνταγμα της χώρας, ώστε να του επιτρέπεται να διεκδικήσει μια νέα εξαετή θητεία το 2024, και ξανά το ίδιο το 2030. Αυτή η αναθεώρηση του συντάγματος, που πραγματοποιήθηκε μετά από εθνική ψηφοφορία η οποία θεωρήθηκε «στημένη» από τη Δύση, σήμαινε για πολλούς ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι αποφασισμένος να μείνει στην εξουσία μέχρι τα 83 του χρόνια.

Τα δύο αυτά νομοσχέδια πυροδότησαν φήμες ότι ο 68χρονος Πούτιν ενδεχομένως να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με Daily Mail και Sun που επικαλούνται πηγές από τη Μόσχα, o Πούτιν σχεδιάζει να παραιτηθεί από το αξίωμα του στις αρχές του 2021 καθώς φέρεται να υποφέρει από Πάρκινσον.

Τα βρετανικά tabloid υποστηρίζουν ότι άνθρωποι που μελέτησαν τις τελευταίες εικόνες του Πούτιν παρατήρησαν ότι τα πόδια του ήταν σε συνεχή κίνηση και έμοιαζε να υποφέρει από πόνους. Κατά τις ίδιες πηγές ο Πούτιν φέρεται να έχει καταγραφεί να αδειάζει ένα ποτήρι που ήταν γεμάτο με κοκτέιλ αναλγητικών.

Άλλοι πάλι επικαλούνται βίντεο από τα προηγούμενα χρόνια στο οποίο ο Πούτιν φαίνεται να μην κουνάει και τόσο πολύ το δεξί του χέρι ενώ περπατάει.

Ο πολιτικός επιστήμονας Βαλερί Σολοβέι υποστηρίζει, δε, ότι πίσω από αυτές τις κινήσεις του Πούτιν είναι η ερωμένη του Αλίνα Καμπάεβα με την οποία φέρεται να έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Ο Σολοβέι υποστηρίζει ότι πίεση στον 68χρονο Ρώσο πρόεδρο ασκούν και οι δύο κόρες του, η 35χρονη Μαρια Βορόντσοβα και η 34χρονη Κατερίνα Τιχόνοβα.

«Υπάρχει η οικογένεια που του ασκεί μεγάλη επιρροή. Σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει την αποχώρησή του τον Ιανουάριο» είπε χαρακτηριστικά ο Σολοβέι εκτιμώντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα νέος πρωθυπουργός στη Ρωσία από τον Πούτιν προκειμένου να προετοιμαστεί να τον διαδεχθεί στο Κρεμλίνο.