Παραιτήθηκε ο Δημητριάδης και μαζί του η δικαιοσύνη

Η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Οικολόγων, σχολιάζοντας τη παραίτηση του διοικητή της ΚΤ, Πανίκου Δημητριάδη δήλωσε:

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρούμε ότι η παραίτηση του κ. Δημητριάδη θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και ένα χρόνο. Μάλιστα είμαστε οι πρώτοι που το ζητήσαμε αμέσως μετά τις αποφάσεις του Eurogroup. Καταθέσαμε και σχετικό σχέδιο απόφασης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, το οποίο δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία των κομμάτων. Πέρασαν σχεδόν 12 μήνες μια άσκοπη και φθοροποιό αντιπαράθεση που οδήγησαν στο ίδιο σημείο με ένα επιπλέον κόστος για τα πενιχρά δημόσια οικονομικά. Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δηλώνουμε ότι χαιρετίζουμε την αντικατάσταση του κ. Δημητριάδη αλλά ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οποιαδήποτε επιπλέον δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτό όμως που θεωρούμε απαράδεκτο είναι η απόφαση της Κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε αγωγές εναντίον του κ. Δημητριάδη. Από ότι φαίνεται η συμφωνία για την παραίτηση του ήταν προϊόν παρασκηνιακής συμφωνίας. Μάλιστα αποφάσισε ότι θα ανταμείψουμε ως Κυπριακός λαός τον κ. Δημητριάδη με το ποσό των 300.000 – μισθών δύο χρόνων – για τους χειρισμούς του οι οποίοι έπαιξαν το δικό τους ρόλο στην οικονομική καταστροφή που ζει η χώρα και ο λαός μας.

Αυτό εννοούσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης όταν δήλωνε προ ημερών ότι οι ένοχοι για την οικονομική καταστροφή θα τιμωρηθούν; Με αυτόν τον τρόπο θα «τιμωρηθούν», με αποζημιώσεις σε τράπεζες του εξωτερικού και πάγωμα των αγωγών εναντίων τους;

Εμείς μένουμε σταθεροί στη θέση μας. Πρέπει να υπάρξει τιμωρία των ενόχων όποιο αξίωμα και αν έχουν. Για το λόγο αυτό αναμένουμε ότι Κυβέρνηση και Βουλή θα πράξουν επιτέλους το σωστό και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι.