Παραιτήθηκε ο Γιαννάκη – Καταγγελία για πλαστογραφία πτυχίου

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου,  Κυριάκου Κούσιου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη η οποία υπεβλήθη χθες.

Όπως δημοσιεύσε σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σε καταγγελία προχώρησε ο Γενικός Ελεγκτής προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, δια της οποίας ζητά να εξεταστεί τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον Επίτροπο Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος φέρεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο του λυκείου αλλά και πτυχίο (το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ουδέποτε απέκτησε) και τα οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για να προσληφθεί παράτυπα στον Οργανισμό Νεολαίας (ΟΝΕΚ).

Συγκεκριμένα, το απολυτήριο Λυκείου παρουσιάζει διαφοροποιήσεις στα στοιχεία που αναγράφονται ολογράφως και αριθμητικώς σε κάποια από τα μαθήματα. Παράλληλα, αμφιβόλου γνησιότητας, σύμφωνα με την καταγγελία και τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, είναι και ο πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία «έχει παραληφθεί μια επιστολή από τον Γενικό Ελεγκτή και η Αστυνομία θα προχωρήσει σε διερεύνηση».

Λόγω του απόρρητου χαρακτήρα της επιστολής, η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν θα προβεί επί της παρούσης σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την καταγγελία.