Παραδόθηκε ο δρόμος Ληξουρίου- Αργοστολίου

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε ο δρόμος Ληξουρίου- Αργοστολίου, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι στα 1.400 σπίτια που κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα. Στόχος, σύμφωνα με τις εντολές του υπουργού Υποδομών, Μ.Χρυσοχοΐδη, είναι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία σε μία εβδομάδα, ώστε γρήγορα να αποκαταστήσουν οι πληγέντες τα σπίτια τους. Επίσης, αναμένεται να εκδοθεί ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τους πολίτες, προκειμένου να διευκολυνθούν στις απαιτούμενες διαδικασίες.

Η επαρχιακή οδός Αργοστολίου-Ληξουρίου στην οποία είχαν σημειωθεί καθιζήσεις και πτώσεις βράχων δόθηκε χθες το απόγευμα στην κυκλοφορία, υπό την επίβλεψη και υψηλή εποπτεία της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμο Χουλιάρα, η μετασεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά.

«Μέχρι στιγμής, εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία. Έχει κατέβει και το μέγεθος και το πλήθος των σεισμών. Αυτά δείχνουν οι ενόργανες παρατηρήσεις από το δίκτυο που έχουμε εγκαταστήσει στο νησί. Ελπίζουμε να πάει έτσι η κατάσταση και να εξελιχτεί ομαλά για όλους μας» αναφέρει στο ΑΠΕ.
Στο Ληξούρι και τα γύρω χωριά, διατίθενται, καθημερινά, 3.000 μερίδες φαγητού, διαδικασία η οποία όπως λένε οι υπεύθυνοι συντονισμού διεξάγεται ομαλά.