Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για τις τράπεζες, ζητάει ο Καρογιάν

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι αποδειχτεί ότι έχουν ευθύνη για τα κακώς έχοντα στο τραπεζικό σύστημα ,ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ Μάριος Καρογιάν , κατά τη συνάντηση με την ηγεσία της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ).

Στην συζήτηση αντηλλάγησαν απόψεις για αναζήτηση έμπρακτων τρόπων  για να ξεφύγει η Κύπρος από τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται. «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, υπάρχει όμως μια συνταγή που θα πρέπει να ακολουθηθεί, αυτή της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της διαμόρφωσης ενός οράματος που είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να ξανά-ανακτήσουμε την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος και ταυτόχρονα αυτός ο σημαντικός μοχλός για την ανάπτυξη της οικονομίας να βρει τους τρόπους να υπερπηδήσει αδυναμίες εγγενείς, κενά, αλλά βέβαια και κακοδιαχείριση που έγινε και που σίγουρα στοίχισε και στις τράπεζες και στην ευρύτερη οικονομία», τόνισε ο κ. Καρογιάν.

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ εξήρε τον υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο με τον οποίο η ΕΤΥΚ χειρίζεται ζητήματα που αφορούν στο τραπεζικό σύστημα, συμβάλλοντας έτσι στην υπερπήδηση προβλημάτων.

Οι εκπρόσωποι της ΕΤΥΚ μετέφεραν τις ανησυχίες τους για την πορεία της Λαϊκής Τράπεζας και για το ότι δεν βλέπουν να γίνεται κάτι που να δημιουργεί προοπτικές επιβίωσης.