Παραβίαση των ρωσικών συνόρων από ουκρανικά τανκς

Επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο ότι σήμερα ουκρανικά τεθωρακισμένα παραβίασαν τα σύνορα της Ρωσίας και πως οι συνοριοφύλακες ανέκοψαν την πορεία τους. Η επιβεβαίωση γίνεται ένα 24ωρο έπειτα από τις καταγγελίες του Κιέβου ότι ρωσικά τεθωρακισμένα πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δύο τεθωρακισμένα οχήματα εισήλθαν διαδοχικά σήμερα στο ρωσικό έδαφος, όπου τα εμπόδισαν οι συνοριοφύλακες.

«Υπήρξε παραβίαση των συνόρων από ένοπλες μονάδες» δήλωσε, σύμφωνα με το Ιτάρ-Τας ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι τα τεθωρακισμένα, μεταφοράς προσωπικού, είχαν αρνηθεί να συμμορφωθούν με τις προσταγές των Ρώσων συνοριοφυλάκων.

Ο εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής της περιοχής Ροστόφ επί του Ντον (στη νοτιοδυτική Ρωσία), Βασίλι Μαλάεφ, όπως μετέδωσε το Ιτάρ Τας, ανέφερε ότι ένα πρώτο τεθωρακισμένο των ουκρανικών δυνάμεων διείσδυσε σε απόσταση 150 μέτρων στο εσωτερικό της ρωσικής επικράτειας στις 12:30 τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας). Ο ίδιος προσέθεσε ότι το προσωπικό του κατάφερε να διαφύγει όμως το τεθωρακισμένο το έχουν κατάσχει οι ρωσικές δυνάμεις.

Λίγη ώρα μετά, μια δεύτερη απόπειρα (εισβολής) πραγματοποιήθηκε από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο του οχήματος» όμως απέτυχε, υποστήριξε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο.