Παραβίαση προσωπικών δεδομένων από την Apple λόγω Siri..!

Συνεργάτες της Apple ακούνε «τακτικά» εμπιστευτικές και ιδιωτικές πληροφορίες χρηστών, σχετικά με ναρκωτικά, ακόμα και άτομα τη διάρκεια που κάνουν σεξ…

Η Apple προχώρησε στην αναστολή της πρακτικής της να χρησιμοποιεί εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι είχαν καθήκον την ακρόαση των ηχογραφήσεων χρηστών μέσω του ψηφιακού βοηθού Siri, ώστε να «αξιολογήσουν» τη λειτουργία του, έπειτα από σχετική αποκάλυψη του Guardian.

Η εταιρεία από το Πάλο Άλτο δήλωσε ότι δεν θα θέσει ξανά σε εφαρμογή το πρόγραμμα αυτό, μέχρι να προχωρήσει στην πλήρη και λεπτομερή αναθεώρησή του. Επίσης, δεσμεύτηκε να προσφέρει την επιπλέον δυνατότητα στους χρήστες να αποχωρούν από το «σύστημα διασφάλισης ποιότητας» μέσω μιας μελλοντικής ενημέρωσης λογισμικού.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε μια σπουδαία εμπειρία για το Siri, προστατεύοντας ταυτόχρονα την ιδιωτικότητα των χρηστών. Ενώ διεξάγουμε μια διεξοδική αναθεώρηση της πρακτικής μας, αναστέλλουμε την αξιολόγηση του Siri σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, ως μέρος μιας μελλοντικής ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αξιολόγησης».

Οι εξωτερικοί συνεργάτες της Apple στην Ιρλανδία δήλωσαν ότι δεν τους είχαν ενημερωθεί για την απόφαση αυτή το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους για το σαββατοκύριακο, καθώς τους είπαν το σύστημα που χρησιμοποιούν για την αξιολόγηση βρισκόταν «εκτός λειτουργίας» παγκοσμίως.

Άκουγαν από συνομιλίες για ναρκωτικά μέχρι ερωτικές περιπτύξεις

Η αναστολή του συγκεκριμένου προγράμματος προκλήθηκε από ένα ρεπορτάζ του Guardian, που αποκάλυπτε ότι οι συνεργάτες της Apple ακούουνε «τακτικά» εμπιστευτικές και ιδιωτικές πληροφορίες χρηστών, κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων διαπραγματεύσεων σχετικά με ναρκωτικά, ιατρικών λεπτομερειών, ενώ έχουν ακούσει ακόμα και άτομα τη διάρκεια που κάνουν σεξ.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εμπιστευτικών πληροφοριών καταγράφηκε μέσω τυχαίας ενεργοποίησης του ψηφιακού βοηθού Siri σε συσκευές της Apple. Το Apple Watch, μάλιστα, αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιρρεπές σε τέτοιου είδους εςνεργοποιήσεις.

Στο μεταξύ, η Apple είχε ενημερώσει τους χρήστες των συσκευών της πως τα δεδομένα που καταγράφονται μέσω Siri, μπορούν να χρησιμοποιηθούν «για να βοηθήσουν τον οδηγό να καταλάβει καλύτερα της ανάγκες τους», ωστόσο δεν ξεκαθάριζε πως τα δεδομένα αυτά θα αποτελούσαν προϊόντα ακρόασης για τους εξωτερικούς της συνεργάτες.