Παρέμβαση Τέντε ζήτησε ο Ρουπακιώτης

Την σύγκριση όλων των στοιχείων των δύο πορισμάτων που συντάχθηκαν για την αποφυλάκιση του ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη διπλή δολοφονία των νεαρών αστυνομικών στου Ρέντη ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Συγκεκριμένα του ζήτησε να σταθμίσει και να συγκρίνει όλα τα στοιχεία των δύο πορισμάτων, προκειμένου να εκφράσει την άποψή του, για το αν χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω ενέργειες ή όχι.

Το πόρισμα που συνέταξε η επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού, αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Μαρία Τρουπή, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήγαγε δεν αποδίδει ευθύνες πειθαρχικές και ποινικές στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση, απλώς διαπιστώνει αμέλεια σε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι  μαζί με τη διευθύντρια έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά απο απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ατυπη έρευνα που διενήργησε η εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση.