Παρέμβαση Καρούσου – Αποβιβάστηκαν οι επιβάτες και οδηγούνται σε καραντίνα

Με παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου, ο οποίος έσπευσε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας οι επιβάτες της πτήσης θα μεταφερθούν σε απομόνωση για 14 μέρες.

Ο κ. Καρούσος τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί η απογείωση του αεροσκάφους αφού είναι σε ισχύ σχετική ΝΟΤΑΜ από το Υπουργείο.

’Ετσι βρέθηκε η λύση για φοιτητές και ταξιδώτες οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι χωρίς πιστοποιητικό υγείας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και οδηγούνται σε καραντίνα.

Οι επιβάτες αυτοί έφθασαν στην Πάφο με πτήση της Easyjet από το Μάντσεστερ. Στο αεροσκάφος ανέβηκαν λειτουργοί αρμοδίων τμημάτων για τον έλεγχο που ακολουθείται από τις 6.00μμ πλέον προκειμένου να μην επιτρέπεται η είσοδος στο έδαφος της Δημοκρατίας για όσους δεν έχουν να παρουσιάσουν εγκεκριμένο ιατρικό πιστοποιητικό ελέγχου για τον κορονοιό από τις χώρες προέλευσης τους.

Όπως διαπιστώθηκε αυτό το έγγραφο δεν κατείχαν 30 επιβάτες, στους οποίους ακολουθώντας τις οδηγίες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου δεν τους επέτρεψαν να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος.