Παρέμβαση – Έκκληση Λευτέρη Χριστοφόρου προς Ε.Ε. για τις τουρκικές προκλήσεις

“Κάνω έκκληση προς την Ε.Ε και προς τις ισχυρές χώρες μέλη της Ε.Ε να υπερασπιστούν τα θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε. και εάν χρειαστεί να στείλουν ακόμα και το πολεμικό τους ναυτικό για να υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε που είναι τα θαλάσσια σύνορα Κύπρου και Ελλάδας.”

Σε παρέμβαση του, ο Λευτέρης Χριστοφόρου, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου., παρουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάλεσε την ΕΕ να αναχαιτίσει άμεσα την τουρκική επιθετικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο και να σταματήσει κάθε χρηματοδότησή προς την Τουρκία

Σε παρέμβαση του, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ανέφερε:

“Δραττόμενος της ευκαιρίας της παρουσίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ευρισκόμενος, εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτήν την ισχυρή δύναμη των λαών της Ευρώπης, θα ήθελα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, να καταγγείλω τη Τουρκία, για ένα ζήτημα το οποίο είναι και Ευρωπαϊκό και θα εξελιχθεί σε ένα τραγικό ζήτημα για την Ε.Ε., εάν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση εκ μέρους της.

Καταγγέλλω τη Τουρκία, για τις συνεχείς κλιμακούμενες απειλές τους εκβιασμούς, και τις επεκτατικές, επιθετικές πολιτικές της, ενάντια σε δύο χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι παράνομες παραβιάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο, οι παραβιάσεις στην Ελλάδα, το παράνομο Τουρκο – Λιβυκό Μνημόνιο δεν είναι ζητήματα και υποθέσεις που αφορούν μόνο την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά είναι ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την Ε.Ε..

Όσο η Τουρκία παραμένει ανενόχλητη στη βάρβαρη και θρασύτατη επιθετικότητα της, όσο η Τουρκία αισθάνεται ότι η ΕΕ θα περιορισθεί σε λεκτικές μόνο αναφορές, όσο δεν υποχρεώνεται να καταβάλει κόστος για τις παράνομες, απαράδεκτες κι ανεπίτρεπτες εισβολές της στη Κύπρο, στη Λιβύη, στη Συρία και στην Κυπριακή ΑΟΖ, η Τουρκία θα συνεχίσει να κλιμακώνει την επιθετικότητα της και να τρομοκρατεί τους γείτονες της.

Η ανοχή της ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να χρηματοδοτεί αυτήν την παράνομη εκβιαστική χώρα που πλήττει δύο χώρες μέλη της ευρωπαϊκής Ένωσης αποθράσυναν την Τουρκία και δεν νοείται την ώρα που βρίσκεται παράνομα στην κυπριακή ΑΟΖ και παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και τα θαλάσσια σύνορα να συνεχίζει αυτή η χρηματοδότηση.”

Ολοκληρώνοντας ο Ευρωβουλευτής τόνισε:

“Κάνω έκκληση προς την Ε.Ε. και προς τις ισχυρές χώρες μέλη της Ε.Ε να υπερασπιστούν τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον τρόπο που υπερασπίζονται τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους παράνομους μετανάστες. Εάν χρειαστεί να στείλουν ακόμα και το πολεμικό ναυτικό να υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε που βρίσκονται στην Κύπρο και στην Ελλάδα.”