Παρέλαση χωρίς κοινό αλλά με στρατιωτική παρουσία Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας

Παρέλαση χωρίς κοινό αλλά με στρατιωτική παρουσία Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών της 60ής επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην καθιερωμένη παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. επί της Λεωφόρου Ιωσήφ Χ” Ιωσήφ θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα γίνει η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθούν ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Συλλούρης πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Εκ μέρους της Ιταλίας θα παρευρεθεί ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Enzo Vecciarelli και εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Διοικητής των Γαλλικών Δυνάμεων στη Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα Αντιναύαρχος Laurent Isnard.

Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης πρέσβεις και ακόλουθοι άμυνας ξένων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, η φετινή στρατιωτική παρέλαση, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία μόνο των επίσημων προσκεκλημένων και θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη.