Παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μελετά το υπ. Οικονομικών

Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το υπουργείο Οικονομικών να προειδοποιεί τις προηγούμενες μέρες ότι σε περίπτωση μη πληρωμής τους, το πρόστιμο θα είναι το διπλάσιο του ποσού. Παρόλα αυτά, οι μεγάλες ουρές που σημειώθηκαν στις τράπεζες τις προηγούμενες μέρες, που έχουν ως αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών οχημάτων να μην έχουν προμηθευτεί έως και την Παρασκευή το σήμα, αναγκάζουν το υπουργείο να μελετά το ενδεχόμενο παράτασης της ημερομηνίας.

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, επιβεβαίωσε το Σάββατο αυτή την πιθανότητα καθώς όπως αναφέρεται μόλις το 60% των πολιτών που έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας είχαν προσέλθει και εξοφλήσει τις οφειλές τους μέχρι τα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν πως μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, είχαν αποσυρθεί περισσότερες από 70.000 πινακίδες ΙΧ, είχε σημειωθεί δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα που και τότε το φαινόμενο βρισκόταν σε έξαρση.

Μάλιστα ερωτηθείς ο κ. Θεοχάρης εάν ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα καταθέσουν πινακίδες και θα ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους θα φτάσει τελικώς τις 100.000, απάντησε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τις προσεγγίσει.

Ο ίδιος πάντως αποκάλυψε ότι από το επόμενο έτος θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει η προθεσμία πάγιας ημερομηνίας καταβολής των τελών. Το σενάριο που μελετάται είναι η προθεσμία αντί να είναι στο τέλος κάθε έτους, να μετατεθεί για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ώστε να αποφεύγονται οι ουρές.