Παράπονα αντί παραίτησης από τον Πρόεδρο της Cyta

Παράπονα όπου σταθεί και όπου βρεθεί κάνει ο διορισμένος από την κυβέρνηση Χριστόφια, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA Στάθης Κιττής. Μέρα μεσημέρι μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Στ. Κιττής πέρασε στην αντεπίθεση γιατί, όπως είπε, το υπουργείο Οικονομικών δεν κάλεσε τον ίδιο σε επαφές και συζητήσεις αλλά τον γενικό διευθυντή της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί, πως το υπουργείο Οικονομικών εφάρμοσε την ίδια πρακτική και με τον διευθυντή της ΑΗΚ αλλά στην περίπτωση αυτή δεν είχαμε παράπονα.

Το παράδοξο και αντιφατικό στην όλη στάση του Προέδρου της Cyta είναι ότι παραδέχεται πως έχει διοριστεί από την κυβέρνηση του Δ. Χριστόφια και ότι τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση για να εξυπηρετεί την πολιτική της. Και αυτή η παραδοχή του τα εξηγεί όλα. Αντί λοιπόν να διαθέτει την ελάχιστη ευθιξία που απαιτείται σε αυτές της περιπτώσεις και να υποβάλλει την παραίτησή του, ο Στ. Κιττής ζητάει …και τα ρέστα.

Κάθε κυβέρνηση για να μπορέσει να εργαστεί χωρίς προσχώματα θέλει στελέχη που να εμπιστεύεται. Αυτό θα έπρεπε να το έχει καταλάβει ο Πρόεδρος της Cyta και να έχει υποβάλλει την παραίτησή του, βγάζοντας από την δύσκολη θέση τη νέα κυβέρνηση.

Είναι τόσο απλό…