Παράξενοι στυλιστικοί κανόνες της Βασιλικής οικογένειας

Παράξενοι στυλιστικοί κανόνες της Βασιλικής οικογένειας

Εδώ και δεκαετίες, η βρετανική βασιλική οικογένεια τηρεί ένα αυστηρό πρωτόκολλο μόδας και ομορφιάς.

Μερικοί κανόνες είναι λογικοί και κάποιοι άλλοι είναι λίγο περίεργοι.

Για αυτούς τους λόγους, η Μeghan Markle και η Κate Middleton επιλέγουν να φοράνε συγκεκριμένα στυλ ενώ απορρίπτουν κάποια άλλα.

Ας δούμε τους στυλιστικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν:

1. Η βασίλισσα πρέπει να φοράει φωτεινά χρώματα

Ίσως έχεις παρατηρήσει την προτίμηση της βασίλισσας Ελισάβετ για τα χρωματιστά, σχεδόν νέον, μονόχρωμα ρούχα. Ενώ με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι πρέπει πραγματικά να απολαμβάνει το χρώμα, φαίνεται σχεδόν περίεργο το ότι τα ρούχα της είναι τόσο φανταχτερά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τον κανόνα για τα βερνίκια νυχιών.

Οπως αποδεικνύεται λοιπόν η βασίλισσα φοράει τόσο έντονα χρώματα, ώστε το κοινό να την αναγνωρίζει μέσα από τα πλήθη.

2. Το ντεκολτέ απαγορεύεται

Το ντεκολτέ είναι απαγορευτικό για τις γυναίκες στην βασιλική οικογένεια, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνει πιο αποκαλυπτικό σκύβοντας ή βγαίνοντας από ένα αυτοκίνητο. Ακόμα και αυτό θα προκαλούσε σκάνδαλο, για αυτό υπάρχει η εξής λύση: η τσάντα για ντεκολτέ. Η πριγκίπισσα Diana ήταν γνωστή γι ‘αυτές, και τις χρησιμοποιούσε για να κρύψει το μπροστινό μέρος του φόρεματός της κάθε φορά που έβγαινε από ένα αυτοκίνητο.

3. Δεν μπορεί οποιαδήποτε να φορέσει τιάρα

Οι τιάρες συνήθως φοριούνται κατά τη διάρκεια των white tie περιστάσεων αλλά δεν μπορούν να φορεθούν από οποιαδήποτε. Παραδοσιακά, λανσάρονται για πρώτη φορά από τις νύφες και μετά από παντρεμένες γυναίκες μόνο. Έτσι δεν θα δούμε ποτέ μια πριγκίπισσα ή ένα μικρό κορίτσι με τιάρα.

Ο λόγος για αυτό όμως είναι κάπως αστείος. “Για τις παντρεμένες κυρίες είναι ένα σημάδι status και δείχνει ότι δεν ψάχνουν για σύζυγο”, εξηγεί ο Grant Harrold, γνωστός ως The Royal Butler, στο BBC. “Αντίστοιχα για έναν κύριο είναι ένα σαφές σημάδι να μην κατευθυνθεί προς την εν λόγω κυρία».

4. Το παλτό δεν βγαίνει ποτέ δημόσια

Πιθανότατα δεν το έχεις παρατηρήσει αυτό, αλλά όταν η Kate ή η Meghan εμφανίζονται σε μια εκδήλωση φορώντας παλτό, δεν το βγάζουν ποτέ. Ο λόγος γι ‘αυτό είναι ότι η αφαίρεση του θεωρείται μια άκομψη κίνηση, και δεν αρμόζει σε μια Δούκισσα ή πριγκίπισσα.

5. Το χρωματιστό βερνίκι στα νύχια είναι απαγορευτικό

Υπάρχει λόγος που δεν έχουμε δει ποτέ την Kate Middleton ή την πριγκίπισσα Diana με βαμμένα νύχια σε έντονο χρώμα. Αντίθετα, τις έχουμε δει μόνο με ανοιχτά ροζ ή διαφανή βερνίκια στα νύχια τους.

Μόνο τα φυσικά νύχια επιτρέπονται σε επίσημες βασιλικές εκδηλώσεις – ακόμη και η βασίλισσα Ελισάβετ επιλέγει την ίδια απόχρωση από το 1989. Για 28 χρόνια φοράει την απαλή ροζ απόχρωση που ονομάζεται ““Ballet Slippers” από την Essie. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να κάνουν το nail art της επιλογής τους όταν είναι στο σπίτι – απλώς ότι δεν μπορούν να πάνε οπουδήποτε επίσημα με αυτό.

6. Η βασίλισσα χρησιμοποιεί ένα τέχνασμα με την τσάντα της

Τα βασιλικά πρόσωπα χρησιμοποιούν τις τσάντες τους για πολλούς λόγους αλλά κανείς όσο η βασίλισσα. Όταν η Αυτού Μεγαλειότης θέλει να γνωστοποιήσει ότι θα φύγει από το δείπνο μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά (πράγμα που σημαίνει ότι και όλοι οι άλλοι πρέπει να σταματήσουν να τρώνε), βάζει την τσάντα της στο τραπέζι, σηματοδοτώντας ότι το πάρτι σύντομα θα τελειώσει.

Σε διαφορετικές περιπτώσεις, χρησιμοποιεί την τσάντα της ως σήμα για να φύγει από μια βαρετή ή αμήχανη συζήτηση. Όταν μετακινεί την τσάντα από το ένα χέρι στο άλλο είναι ένα σύνθημα στους βοηθούς της ότι κουράστηκε να μιλάει σε κάποιον και θα πρέπει να της δώσουν μια ευγενική διέξοδο.

7. Τα μικρά αγόρια φορούν μόνο σορτς

Ενώ ο πρίγκιπας George είναι αξιολάτρευτoς με τα σορτς αυτή δεν είναι μόνο η στυλιστική προτίμηση της μαμάς του. Στην πραγματικότητα, τα νεαρά αγόρια της βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπεται να φορούν παντελόνια μέχρι να μπουν στα οκτώ ή εννέα χρόνια τους που πλησιάζουν πια στην εφηβεία.

Η παράδοση αυτή χρονολογείται από το 16ο αιώνα, όταν τα νεαρά αγόρια φορούσαν φορέματα μέχρι την ηλικία των οκτώ. Τον 19ο αιώνα, τα φορέματα αντικαταστάθηκαν με σορτς, δίνοντάς μας την αισθητική του πρίγκιπα George.

8. Οι βασιλείς πρέπει να έχουν πάντα διαθέσιμο ένα μαύρο σύνολο

Όταν ένα βασιλικό μέλος ταξιδεύει στο εξωτερικό, θα πρέπει να πρέπει να έχει στη βαλίτσα του ένα μαύρο outfit σε περίπτωση απρόβλεπτου θανάτου. Πρέπει πάντα να φαίνονται ευπαρουσίαστοι και δεν θα έδειχνε σωστό να επιστρέψουν πίσω στη χώρα με κανονικά ρούχα αφού ένα μέλος της οικογένειας έχει φύγει από τη ζωή.

9. Ποτέ με γυμνά πόδια

Για όλα τα βασιλικά γεγονότα, η βασίλισσα θέλει όλα τα μέλη της οικογένειάς της και τις καλεσμένες να φορούν καλσόν. Έτσι, ακόμη και αν δεις ένα βασιλικό πρόσωπο με ένα midi φόρεμα και γυμνά πόδια, δεν είναι γυμνά στην πραγματικότητα. Τα καλύπτει ένα καλσόν στο χρώμα του δέρματος.

10. Ποτέ καπέλο μετά τις 6 μ.μ.

Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να φορούν καπέλα σε κλειστό χώρο μετά τις 6 μ.μ. για έναν πολύ καλό λόγο: Τότε βγαίνουν οι τιάρες! Αυτός ο κανόνας έδωσε στις γυναίκες την ευκαιρία να ανταλλάξουν χαριτωμένα τα καπέλα τους για κάτι πιο φανταχτερό. Επίσης, οι τιάρες δεν επιτρέπεται να φορεθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε οι βραδινές ώρες είναι η μοναδική φορά που οι γυναίκες έχουν την ευκαιρία να τις λανσάρουν.

11. Ποτέ με πλατφόρμες μπροστά στη βασίλισσα

Αυτό είναι πραγματικά αστείο αφού ο λόγος είναι απλά το γεγονος ότι οι πλατφόρμες δεν αρέσουν στη βασίλισσα. Δεν της αρέσουν και δεν τις θέλει πουθενά γύρω της. “Η βασίλισσα δεν είναι οπαδός των παπουτσιών με πλατφόρμα και αυτό είναι γνωστό στις γυναίκες της οικογένειας”, δήλωσε βασιλική πηγή στο Vanity Fair.

12. Ο κανόνας που “έσπασε” η πριγκίπισσα Diana

Ενώ οι βασιλείς δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να φορούν γάντια, τα λευκά αξεσουάρ συμβολίζουν ιστορικά την καθαρότητα και το στάτους. Αλλά ακόμα και όταν η παράδοση τα απαιτούσε, η πριγκίπισσα Diana επαναστάτησε εναντίον της, επειδή δεν της άρεσε η απροσδιοριστία του μηνύματος. Απολάμβανε την επαφή με τους ανθρώπους και ήθελε να έχει γυμνά χέρια όταν έκανε χειραψία, έτσι αρνήθηκε να τα φορέσει.

Επίσης, σταμάτησε να φοράει καπέλα επειδή όπως είχε πει “δεν μπορείς να αγκαλιάσεις ένα παιδί φορώντας καπέλο”.