Παράνομα αποστέλνονται sms σε ψηφοφόρους

Υπάρχει νόμος και είναι σαφής… Ορίζει ρητά ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί των πολιτών δίνονται  σε παροχείς υπηρεσιών ή διαφημιστικών στοιχείων,  μόνο αν οι ίδιοι έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους .

Το επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα δεν το γνωρίζει; Αν όχι, επικίνδυνο,  γιατί  ένας υποψήφιος πρόεδρος όπως και οι συνεργάτες του, πρέπει να είναι «διαβασμένοι». Αν ναι και πάλι επικίνδυνο,  διότι αυτό θα εσήμαινε ότι ,αν και γνωρίζει μπροστά στο κυνήγι των ψηφοφόρων, αδιαφορεί και καταστρατηγεί τους νόμους του κράτους , το οποίο υπόσχεται να οδηγήσει σε νέα εποχή.

Εδώ και τρεις μήνες, οι πολίτες βομβαρδίζονται με sms υποψηφίων. Δημοσιογράφοι της ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ.COM, έχουν λάβει στα κινητά τους μηνύματα, από το επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα. Μας πληροφορούσε για την τηλεοπτική του παρουσία σε κυπριακό κανάλι και μας συνιστούσε να παρακολουθήσουμε τη συνέντευξη.

Ο επίτροπος προστασίας προσωπικών δεδομένων Γιάννος Δανιηλίδης χαρακτήρισε τα μηνύματα παράνομα , με χρηματική ποινή που μπορεί να φτάσει και τις 30.000 ευρώ. Ήδη στο γραφείο του εξετάζονται παράπονα δεκάδων πολιτών που ρωτούν από πού αντλήθηκαν τα τηλεπικοινωνιακά τους δεδομένα .

Από το επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα η απάντηση είναι ότι τα sms αποστέλλονται μόνο σε όσους έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους σε ειδικό έντυπο που διανέμεται στις συγκεντρώσεις. Οι δημοσιογράφοι της ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ.COM, ουδένα τέτοιο έντυπο έχουν συμπληρώσει.