Παππάς: Η ΝΔ είναι ο βιολογικός και πολιτικός μας αντίπαλος

Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς η συμφωνία είναι «μία ανοιχτή πολιτική διαμάχη η οποία θα συνεχιστεί».

Eπιμένει να ζητά αυτοδυναμία και χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία ως τον «βιολογικό και πολιτικό αντίπαλο» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν η χώρα έχει κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ., είναι σαφές ότι ούτε συζήτηση δεν θα γίνει. Τώρα, αυτό που μπορεί να αλλάξει, είναι ή η Ελλάδα να βρεθεί με μια κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει αυτό που ζητήθηκε από τη μεριά των δανειστών ή να βρεθεί με μια κυβέρνηση, η οποία αυτό το ζήτημα θα το ανοίξει στο ευρωπαϊκό επίπεδο, θα καλέσει και τις ευρωπαϊκές ομάδες του κοινοβουλίου, του ευρωκοινοβουλίου να πάρουν θέση, όπως το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ελεύθερων απολύσεων στο Δημόσιο τομέα, στα ζητήματα της δημόσιας περιουσίας που μένουν ανοιχτά. Συγκρούονται δύο λογικές», δήλωσε στον «ΒΗΜΑ FM», ο κ. Παππάς.

Για το αν είναι εφικτή η αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος σχολίασε: «Ναι, το πιστεύω. Η Ν.Δ. είναι ο βιολογικός και πολιτικός μας αντίπαλος. Οι δημοκρατίες λειτουργούν όταν υπάρχουν και οι κυβερνήσεις και δημοκρατικές αντιπολιτεύσεις, μεγάλοι συνασπισμοί που δίνουν την εικόνα ισχυρών κυβερνητικών σχημάτων διαψεύδουν συνήθως αυτές τις προσδοκίες.»