Παπανδρέου και Βενιζέλος καθορίζουν τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Λαγκάρντ

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα όπου συναντάται αυτή την ώρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στον 60 όροφο των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους. Οι κύριοι Βενιζέλος και Παπανδρέου, για τους οποίους τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την παραπομπή του μαζί με τον Γ. Παπακωνσταστίνου,  συζητούν για την τακτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ

στις κρίσιμες ψηφοφορίες της ερχόμενης εβδομάδας για την προκαταρκτική έρευνα με σκοπό την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προτείνει την παραπομπή των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, όπως επίσης και το ΚΚΕ, ενώ Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή ζητούν και την παραπομπή του κ. Παπανδρέου από κοινού με τον πρώην πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο, ενδεχόμενο στο οποίο δεν είναι αντίθετο το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Στη σημερινή συνάντησή τους, ο νυν και ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για το τι ήξεραν και τι δεν ήξεραν για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και να συντονίσουν τα βήματά τους σε μια υπόθεση που προκαλεί κρίση στο πολιτικό σύστημα.