Παπαδόπουλος: Στήριξης να τυγχάνουν μόνο αυτοί που έχουν ανάγκη

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας το θέμα των περικοπών στις κοινωνικές συντάξεις και τη μείωση του αριθμού των δικαιούχων, δήλωσε ότι η στόχευση των κοινωνικών παροχών είναι μια πάγια,σωστή θέση, που πρέπει να υποστηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Εξάλλου, είπε, με αυτή την αρχή, η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ , απέκοψε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ από τις κοινωνικές παροχές, καθώς όπως είπε, με την εισαγωγή των εισοδηματικών κριτηρίων είχαν αποκοπεί τα επιδόματα τέκνου, τα φοιτητικά επιδόματα, το επίδομα μάνας, επιδόματα των αναπήρων, και επιδόματα σε συμπολίτες μας που είχαν ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι κανένας δεν ικανοποιείται από το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε αυτή την στιγμή να επιδιώκουμε να πετύχουμε εξοικονομήσεις από τις κοινωνικές παροχές , σημειώνοντας πως η θέση ότι θα πρέπει να υπάρξει στήριξη μόνο σε αυτούς που έχουν ανάγκη , είναι σωστή.

Παρατήρησε επίσης πως η στόχευση των κοινωνικών παροχών είναι μια σωστή θέση και θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε αυτή η στόχευση να γίνει σωστά.

Οι πλούσιοι δηλαδή, είπε, «να μην παίρνουν επιδόματα, αλλά αυτοί που έχουν ανάγκη να παίρνουν εκείνα τα επιδόματα που χρειάζονται, και να ζουν μια ζωή μέσα σε συνθήκες ενός ικανοποιητικού επιπέδου ποιότητας ζωής».

Ο κ. Παπαδόπουλος που προέβη σε δηλώσεις στην Πάφο στο πλαίσιο του καθιερωμένου κόψιμου της βασιλόπιτας της επαρχιακής επιτροπής Πάφου ανέφερε πως η διαδικασία για το εκλογικό συνέδριο της 9ης Φεβρουαρίου κινείται ομαλά και εξέφρασε την ελπίδα, ότι στις 9 Φεβρουαρίου θα έχει εκλεγεί και η υπόλοιπη συλλογική ηγεσία μέσα από ένα συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί ομαλά χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα.

Εξέφρασε ακόμη την βεβαιότητα ότι « όλες οι συναγωνίστριες και οι συναγωνιστές που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα ,θα διεξάγουν ένα προεκλογικό μέσα στα σωστά δεοντολογικά πλαίσια, χωρίς αντιπαραθέσεις» , γιατί, όπως είπε, « κοινός στόχος όλων μας, είναι να ενδυναμώσουμε το δημοκρατικό κόμμα μέσα απ’ αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες και η επόμενη των εκλογών να μας βρει όλους μαζί ενωμένους, και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα που δυστυχώς σήμερα έχουμε μπροστά μας».

Ευχήθηκε τέλος καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και σε όλες τις υποψήφιες.