Παπαδόπουλος: Ποιος ξεγέλασε ποιον και γιατί οι θεσμοί έμειναν εκτεθειμένοι;

Ο Προέδρος του Δημοκρατικού κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Τις τελευταίες ημέρες, είμαστε δυστυχώς μάρτυρες ενός πρωτοφανούς σήριαλ το οποίο πλήττει καίρια τους θεσμούς της χώρας μας και δυναμιτίζει τις προσπάθειες σταθεροποίησης του ευάλωτου τραπεζικού τομέα.

Οι πολίτες, που υποβάλλονται καθημερινά σε θυσίες για αναγέννηση της οικονομίας μας, παρακολουθούν εδώ και τέσσερεις μέρες, έκπληκτοι:

 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για τον τρόπο που ενήργησε για την εκπόνηση του Συμβολαίου της, αφήνοντας ξεκάθαρα να νοηθεί ότι τον ξεγέλασε και

 τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να «σφυρίζει» αδιάφορα, να αφήνει να νοηθεί ότι η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που υπέγραψε το Συμβόλαιο και να αγνοεί το σύνολο των πολιτικών κομμάτων που την καλούν σε παραίτηση.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις αυτές προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών, πλήττουν καίρια τους θεσμούς και δυναμιτίζουν τις προσπάθειες σταθεροποίησης της οικονομίας μας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι, η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη δεν αφήνει στην κυρία Γιωρκάτζη άλλη επιλογή από την παραίτηση καθώς η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας απώλεσε την εμπιστοσύνη του Προέδρου Αναστασιάδη που τη διόρισε.

Επιπρόσθετα όμως, θεωρούμε πως θα πρέπει άμεσα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

 να ξεκαθαρίσει δημοσίως εάν εμπιστεύεται την κυρία Γιωρκάτζη στη θέση την οποία τη διόρισε και
 να πληροφορήσει επίσημα τον κυπριακό λαό για τη διαδικασία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκπονήθηκε και υπεγράφη το Συμβόλαιο της κυρίας Γιωρκάτζη.

Πρέπει να διοριστούν ανακριτές, αλλά αλλοίμονο εάν χρειαζόμαστε ανακριτές για να μας πουν τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Είναι οι ίδιοι που πρέπει να διαφωτίσουν το λαό, ευθέως και χωρίς μισόλογα.

Η όλη υπόθεση είναι πολύ απλή και οι πολίτες δικαιούνται απάντηση στο επίσης απλό ερώτημα:

 Ποιος ξεγέλασε ποιον και γιατί οι θεσμοί έμειναν για ακόμα μια φορά εκτεθειμένοι;