Παπαδόπουλος: Παταγώδης αποτυχία Χριστόφια-Αναστασιάδη, ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ στο Κυπριακό

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`, μαζί με μέλη της Επιτροπής Παιδείας ΔΗΚΟ, ο  Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε  σε παταγώδη αποτυχία των Χριστόφια-Αναστασιάδη και ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ στο Κυπριακό, καθώς και σε απουσία στρατηγικής για την αντιμετώπιση των «αρνητικών» εξελίξεων στο εθνικό θέμα, ζητώντας σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας έχει διαμηνύσει πώς η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας δεν διασυνδέεται με το Κυπριακό» .

Πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται πως θα μεταβεί στα κατεχόμενα για να συζητήσει απευθείας με τις ούτω καλούμενες αρχές του ψευδοκράτους για την υιοθέτηση του ευρώ, αναβαθμίζοντας ακόμα ένα θεσμό του ψευδοκράτους.

«Χθες ο Υπουργός Εξωτερικών, παρά τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας και του κ. Ακιντζί για πόλεμο για το φυσικό αέριο, παρά το Μπαρμπάρος και τα πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ μας, παρά τα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει ο αγωγός νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, μας είπε πως είναι έτοιμη η κυβέρνηση Αναστασιάδη να ανοίξει το κεφάλαιο 17 για την οικονομία», πρόσθεσε.

«Διαπιστώνουμε καθημερινά μια παταγώδη αποτυχία σε ό,τι αφορά την πολιτική Χριστόφια-Αναστασιάδη, ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ στο Κυπριακό, αλλά και μια ολοκληρωτική απουσία στρατηγικής για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις παρά πολύ αρνητικές εξελίξεις» είπε.

Είναι γι` αυτόν ακριβώς το λόγο, κατέληξε, που το ΔΗΚΟ έχει ζητήσει να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο «για να συζητήσουμε αυτές τις πάρα πολύ αρνητικές εξελίξεις, πώς θα διαμορφωθεί μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό, γιατί τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά».