Παπαδόπουλος: Παραίτηση Γιωρκάτζη και συγνώμη ΠτΔ προς το λαό

Σε δήλωση του μετά τη σύσκεψη με των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο  Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραίτηση της Διοικητού και του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας και ο ίδιος ο ΠτΔ να πει συγνώμη προς το λαό για την κατάντια των θεσμών.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι τέθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι έντονοι προβληματισμοί για το πλήγμα που υπέστησαν σημαντικοί θεσμοί του κράτους τις τελευταίες ημέρες, όπως η Κεντρική Τράπεζα που έχασε την αξιοπιστία και το κύρος των οποίων πρέπει να χαίρουν στην κοινή γνώμη.

Ανέφερε ότι υποβλήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο λόγος για τον οποίο δεν έχει αρχίσει ακόμα ποινική υπόθεση εναντίον του κ. Βγενόπουλου και άλλων οι οποίοι ευθύνονται για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας και ευρύτερα για την κατάρρευση της οικονομίας, δύο χρόνια μετά το κούρεμα.

Ο κ Παπαδόπουλος διερωτήθηκε γιατί ακόμα δεν έχει πάει έστω και ένας λειτουργός της νομικής υπηρεσίας στην Ελλάδα για να πάρει έστω και μία κατάθεση και ανέφερε ότι ρώτησε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πώς είναι δυνατόν πριν μερικούς μήνες όταν είχε προκύψει το θέμα με τη σύγκρουση συμφερόντων της Διοικητού να διαβεβαίωνε ότι τα προβλήματα έχουν επιλυθεί με αλλαγή του συμβολαίου της κ. Γιωρκάτζη και σήμερα να είμαστε εδώ και να συζητούμε για τη σύγκρουση των συμφερόντων της κ. Γιωρκάτζη.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως εισηγήθηκε όπως σύσσωμο το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας και η Διοικητής να θέσουν στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας τις παραιτήσεις τους, επειδή έχουν χάσει στην εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης, των καταθετών και δεν μπορούν πλέον ακόμα και εάν έχουν καλές προθέσεις να διαφυλάξουν τη σταθερότητα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι σε προσωπικό επίπεδο ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πει συγνώμη στον κόσμο για την άσχημη εικόνα της οποίας είμαστε μάρτυρες τις τελευταίες μέρες σε σχέση με αυτούς τους πάρα πολύ σημαντικούς θεσμούς.