Παπαδόπουλος: Ο ΔΗΣΥ θέλει κουτσουρεμένη τη Βουλή

Ο ΔΗΣΥ θέλει κουτσουρεμένη τη Βουλή, τόνισε σε σηλώσεις του μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την 56η έδρα ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Αυτούσια η δήλωση:

Σεβόμαστε όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των Θεσμών της Δημοκρατίας. Είτε αυτές οι αποφάσεις ή πορίσματα μας βολεύουν, είτε όχι.

Θα μελετήσουμε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε βάθος με τη βοήθεια των νομικών μας συμβούλων προτού ανακοινώσουμε τα επόμενα μας βήματα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επαναληπτικής εκλογής στην Επαρχία Λεμεσού σημειώνουμε ότι:

– Ήδη ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας λίγο μετά την ανάγνωση του σκεπτικού της σημερινής απόφασης, ανέφερε ότι αυτό προσκρούει σε άλλα άρθρα των σχετικών νομοθεσιών και του Συντάγματος.

– Ο Γενικός Εισαγγελέας είχε εισηγηθεί ως οριστική λύση του θέματος -προτού αυτό καταλήξει και πάλι στο Ανώτατο Δικαστήριο- την τροποποίηση του Συντάγματος για να καλυφθεί το επίμαχο κενό των 14 ημερών που μεσολαβεί από την εκλογή ενός βουλευτή μέχρι την ορκωμοσία του.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Συναγερμός ήθελε και θέλει κουτσουρεμένη τη Βουλή των Αντιπροσώπων για να εφαρμόζει ευκολότερα την κυβερνητική πολιτική για αυτό και αντιτάχθηκε τότε σθεναρά στην εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα.

Σήμερα ο κ. Νεοφύτου μίλησε για καταληφθείσα έδρα του Συναγερμού στην Επαρχία Λεμεσού από την Αλληλεγγύη. Τα αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών και η κατανομή των εδρών που ακολούθησε, μιλούν από μόνα τους.

Δεν είμαι καταληψίας ούτε κλέφτης βουλευτικής έδρας. Ακολουθήσαμε όλες τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών και τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για να ορκιστώ βουλευτής.

Είναι ντροπή σήμερα κάποιοι να υποστηρίζουν ότι τόσα νομοσχέδια που κρίθηκαν στη μία ψήφο, όπως ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 -αλλά και σειρά άλλων- εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφο καταληψία βουλευτικής έδρας.