Παπαδόπουλος: Οι διχαστικές δηλώσεις δεν εξυπηρετούν ούτε το λαό μας ούτε τον τόπο

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε σήμερα ότι οι διχαστικές δηλώσεις δεν εξυπηρετούν ούτε το λαό μας ούτε τον τόπο ούτε το γενικό συμφέρον.

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, είπε ότι «διχαστικές δηλώσεις με τις εκφράσεις και την ένταση, όπως μου τα μεταφέρετε, δεν εξυπηρετούν ούτε το λαό μας ούτε τον τόπο ούτε το γενικό συμφέρον.

Μπορεί να εξυπηρετούν, κατά μια άποψη, μικροκομματικές σκοπιμότητες αυτών που τις εκφέρουν. Εγώ αμφιβάλλω αν εξυπηρετούνται καν αυτές τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ειδικά αυτές τις μαύρες μέρες η μνήμη στρέφεται πίσω σε περιόδους άλλες όπου ο διχασμός μάς οδήγησε στην καταστροφή. Και το συμφέρον του τόπου δεν εξυπηρετείται με αυτές τις δηλώσεις.

Το καλύτερο μνημόσυνο σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της δημοκρατία στο πραξικόπημα κατά της νόμιμης Κυβέρνησης του κράτους, κατά του εκλελεγμένου Προέδρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, αλλά και όσοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, το καλύτερο μνημόσυνο και η συντήρηση της μνήμης τους είναι να επικεντρωθούμε στον κοινό στόχο όλων μας για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, την απαλλαγή από την κατοχή και τα στρατεύματα κατοχής, την επανένωση της χώρας μας, την επιστροφή των προσφύγων μας, τη δημιουργία ενός κράτους όπου όλοι θα ζούμε σε συνθήκες ευημερίας και θα απολαμβάνουμε τις τέσσερεις βασικές ελευθερίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, και όπως προνοούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και η λύση που επιδιώκουμε.

Ως εκ τούτου η απάντηση της Κυβέρνησης σε αυτά τα διχαστικά μηνύματα και φράσεις είναι απλή και είναι ξανά, η έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις για συστράτευση, συσπείρωση, ενότητα και συνεννόηση γύρω από τον κοινό στόχο για να απαλλαγούμε από την κατοχή».