Παπαδόπουλος: Οι διευκρινήσεις του ΠΤΔ κάθε άλλο παρά απαντούν στις επικρίσεις μας

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, σήμερα στην Λάρνακα ανέφερε ότι είναι προσβολή για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, για το Εθνικό Συμβούλιο και για τον Κυπριακό λαό αποτελεί η ενέργεια του Προέδρου Αναστασιάδη να διαρρεύσει σε ορισμένα άτομα απόρρητα έγγραφα από τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα.

Τόνισε παράλληλα ότι “οι διευκρινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας δυστυχώς κάθε άλλο παρά απαντούν στις επικρίσεις μας”.

Πρόσθεσε ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει παραδεχθεί πως έχει δώσει σε δημοσιογράφους πρακτικά ιδιωτικής συζήτησης και συνομιλίας του με αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό νομίζω ότι μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει και για τη δική του αξιοπιστία αλλά και ευρύτερα για την ίδια την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της πολιτείας μας”.

“Τα πέντε από τα επτά έγγραφα που έχουν δοθεί σε επιλεγμένους δημοσιογράφους και επιλεγμένους πολιτικούς, δεν έχουν δοθεί στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου παρ’ όλο ότι εμείς έχουμε ζητήσει αυτά τα έγγραφα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γραπτώς και ο ΠτΔ ουδέποτε έχει απαντήσει, ούτε καν έχει απαντήσει όχι να μας τα στείλει” σημείωσε.

Επομένως συνέχισε «όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι για το Νίκο Αναστασιάδη φαίνεται ότι υπάρχει αντιπολίτευση που ενοχλεί και αντιπολίτευση την οποία προτιμάει».

Ο κ. Παπαδόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει χθεσινή δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ σύμφωνα με την οποία είναι προσβολή για το Εθνικό Συμβούλιο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε τα έγγραφα μόνο στον ίδιο και όχι σε όλα τα μέλη του Σώματος.

«Η συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ «δυστυχώς συνιστά προσβολή για τον ίδιο το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, για το Εθνικό Συμβούλιο και για τον ίδιο το λαό μας και θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι 60 ευνοούμενοι που έχουν πάρει αυτά τα έγγραφα, τα οποία δεν δικαιούται να γνωρίζει όλος ο υπόλοιπος λαός».

Σε ερώτηση κατά πόσον κανένα από τα έγγραφα που δόθηκαν από τον ΠτΔ δεν ήταν εις γνώση του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε πως «τα πέντε από τα επτά δεν μας είχαν δοθεί και είναι σημαντικά έγγραφα με το πιο κτυπητό παράδειγμα οι προτάσεις της Ε/κ πλευράς που ουδέποτε μας τις έχει δώσει γραπτώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά επέλεξε να τις στείλει σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, σε συγκεκριμένους πολίτες και σε συγκεκριμένους πολιτικούς αρχηγούς».