Παπαδόπουλος: Ξεκαθαρίζει τις ανακριβείς αναφορές για το “Πόθεν Έσχες”

Σε γραπτή δήλωση του ο Νικόλας Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει τις ανακριβείς αναφορές σχετικά με τη δήλωσή του για το «Πόθεν Έσχες»:

Επειδή παρακολουθώ ανακριβείς αναφορές σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το τι περιλαμβάνει η δήλωσή μου για το «Πόθεν Έσχες», επιθυμώ να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:

Αποχώρησα από συνέταιρος του Συνεταιρισμού «Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες ΔΕΠΕ» τον Μάιο του 2011, συμμορφούμενος με τη σχετική νομοθεσία περί σύγκρουσης συμφερόντων για οργανισμούς και συνεταιρισμούς που παρέχουν υπηρεσίες σε ημικρατικούς οργανισμούς, καθώς το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο παρείχε νομικές υπηρεσίες στην Αρχή Λιμένων.

Η αποχώρησή μου καταγράφεται και στο σχετικό αρχείο του Εφόρου εταιρειών.

Με σεβασμό πάντα στη σχετική νομοθεσία, από το 2011 και έκτοτε συνέχισα μια σχέση συνεργασίας με το εν λόγω γραφείο, παρέχοντας συγκεκριμένες υπηρεσίες -που δεν είχαν καμία σχέση με ημικρατικούς οργανισμούς. Η συνεργασία μου τερματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2013 όταν εκλέγηκα πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Στην Ολομέλεια της Βουλής δήλωνα δημόσια το σχετικό μου συμφέρον.  Τη σχέση, δηλαδή, συνεργασίας με το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, κατά την ψήφιση των προϋπολογισμών της ΑΛΚ.

Η αναφορά μου σε «λάθος» στις δηλώσεις μου σε εκπομπή του «ΑΝΤ1», αφορούσε δημοσιεύματα που με παρουσίαζαν συνέταιρο, υπάλληλο ή/και συνεργάτη του συγκεκριμένου γραφείου το 2015. Κάτι που φυσικά και δεν ισχύει.

Τονίζω πως δε θεωρώ μεμπτό να συμμετέχει Βουλευτής σε οποιονδήποτε δικηγορικό συνεταιρισμό.  Προσωπικά αποφάσισα ν’ αποχωρήσω από το επάγγελμα όταν εκλέγηκα Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ώστε ν’  αφοσιωθώ πλήρως στο συγκεκριμένο αξίωμα. Γι‘ αυτό εξάλλου τα τελευταία τρία χρόνια ΔΕΝ έχω ανανεώσει την άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος.