Παπαδόπουλος: Η πολιτική της κυβέρνησης στο Κυπριακό έχει αποτύχει

Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ για την Προεδρία της Κυπριακή Δημοκρατίας, Νίκολας Παπαδόπουλος στην εκπομπή του Alpha Κύπρου, συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς τι θα έκανε ο ίδιος αν εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε πως για το κυπριακό απαιτείτε μια νέα στρατηγική για να μπορούμε να επιστρέψουμε στον διάλογο και στις διαπραγματεύσεις. Μίλησε για επιστολή σχετικά με το κυπριακό που απέστειλε ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εδώ και οκτώ μήνες και ακόμα δεν έχει συζητηθεί.

Παράλληλα είπε πως η πολιτική της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχει αποτύχει γιατί έχει βασιστεί στο ότι η Τουρκία θέλει λύση. Για την νέα στρατηγική που θα ακολουθούσε, όπως ανέφερε ό ίδιος δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό όφελος αλλά θα έχει και συμμαχίες με άλλες χώρες

Σχετικά με τις δηλώσεις του για τα μέτρα υποβάθμισης του ψευδοκράτους, τόνισε χαρακτηριστικά πως πρέπει να μας ανησυχεί το γεγονός πως όταν έρχονται αξιωματούχοι από το εξωτερικό πρέπει να πηγαίνουν και στα κατεχόμενα.

Ακόμη ένα σημαντικό θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι η σύγκρισή του από τους πολιτικούς του αντιπάλους με τον πατέρα του, Τάσσο Παπαδόπουλο σημειώνοντας πως αυτοί που  επικαλούνται τον πατέρα του σήμερα είναι εκείνοι που τότε πάσχιζαν να τον ρίξουν από την Προεδρία. Επίσης είπε πως δεν κληρονόμησε μόνο ο ίδιος από τον Τάσσο Παπαδόπουλος αλλά και όλος ο λαός.

Σχετικά με την κόντρα που ξεκίνησε μέσω του twitter με τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη είπα απλά πως η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι υπό κατάρρευση και αναρωτήθηκε τι έκανε η κυβέρνηση εδώ και 4.5 χρόνια και δεν λύθηκαν ακόμη τα προβλήματα.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Μάριο Κάρογιαν, ο ίδιος δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα.