Παπαδόπουλος: ΔΗΣΥ -ΑΚΕΛ να δώσουν εξηγήσεις για Focus

O Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στη Βουλή, ανέφερε ότι η  χρηματοδότηση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ από την εταιρεία Focus φαίνεται να εξυπηρετούσε τον κοινό σκοπό των δύο κομμάτων να μην επανεκλεγεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «σε σχέση με τη χρηματοδότηση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ από την εταιρεία Focus, θεωρούμε ως ΔΗΚΟ ότι αυτά τα δύο κόμματα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν μιλάμε για μια απλή χρηματοδότηση, ούτε σε όγκο ούτε σε σκοπό».

«Γιατί μιλάμε για μια χρηματοδότηση από μια εταιρεία-συνεργάτη του κ. Βγενόπουλου. Για ένα συνεργάτη που διατηρούσε μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη Λαϊκή Τράπεζα και φυσικά οφείλουμε να σημειώσουμε ότι εκείνη η χρηματοδότηση φαίνεται να εξυπηρετούσε τον κοινό σκοπό ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ να μην επανεκλεγεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος», πρόσθεσε.

Επομένως, συνέχισε, « συγκεκριμένα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν και απευθύνονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι οι κύριοι Χριστόφιας, Αναστασιάδης και Κασουλίδης, οι οποίοι ήταν αυτοί που εισέπραξαν αυτή τη χρηματοδότηση, εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που είδαμε τις τελευταίες μέρες».

«Οφείλουν να απαντήσουν γιατί αποδέχτηκαν μια τόσο μεγάλη χρηματοδότηση από ένα συνεργάτη του κ. Βγενόπουλου; Γιατί επιδίωξαν να αποκρύψουν αυτή τη χρηματοδότηση, χρησιμοποιώντας δαιδαλώδεις διαδρομές και περίπλοκες διαδικασίες για να μη διαφανεί πού πήγαιναν αυτά τα χρήματα; Πού κατέληγαν τελικά αυτά τα χρήματα; Ποιος τα ξόδεψε; Ποιος τα είσπραξε;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Διερωτήθηκε επίσης εάν «ο κ. Κασουλίδης θα επιστρέψει τις 450 χιλιάδες ευρώ;»

Κάλεσε, παράλληλα, τον Γενικό Εισαγγελέα να πει «πότε επιτέλους θα τελειώσουν οι έρευνες για τη Focus και να αρχίσουν ποινικές διώξεις; Πέρασε ένας χρόνος από τότε που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Είναι και αυτές οι έρευνες περίπλοκες όπως είναι οι έρευνες εναντίον του κ. Βγενόπουλου; Οφείλει να μας δώσει μια απάντηση το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε.