Παπαδόπουλος: Βασική αρχή του ΔΗΚΟ είναι το κράτος να διατηρήσει τον έλεγχο στα περιουσιακά του στοιχεία

Ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας  το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για αποκρατικοποίηση της Cyta, δήλωσε ότι βασική αρχή του ΔΗΚΟ είναι το κράτος να διατηρήσει τον έλεγχο πάνω στα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι “Το πως θα γίνει αυτό είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε αλλά για μας αυτό έχει την πρωταρχική σημασία. Στην περίπτωση της Αρχής Λιμένων δεν θα χάσει το κράτος την όποια περιουσία απλώς την ενοικιάζει. Ακριβώς το ίδιο έγινε και στην περίπτωση των αεροδρομίων”.

Ανέφερε ότι μπορούμε να συζητήσουμε εάν είναι σωστοί οι όροι κάτω από τους οποίους αυτοί οι περιουσία θα τεθεί υπό την διαχείριση κάποιου επενδυτή και πρόσθεσε ότι “έχουμε ρόλο να εποπτεύσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί αυτή η περιουσία υπό διαχείριση”.

“Σημαντικό είναι το κράτος είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο πρέπει να κρατήσει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων ή τουλάχιστον να έχει τον έλεγχο αυτών των πάρα πολύ σημαντικών ζητημάτων που μας απασχολούν”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι σημαντικά ζητήματα είναι “πως πως θα διασφαλίζει τα ζητήματα των εργαζομένων, πως θα διασφαλίζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, πως θα διασφαλίζονται κάποια ζητήματα εθνικής ασφαλείας”.

“Αναμένουμε να ακούσουμε τις διευκρινίσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με τις εισηγήσεις της”, κατέληξε.