Παπαδούρης: Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού

Παπαδούρης: Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού

Η νέα έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες και αφορά τον Συνεργατισμό, μας υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά τις ευθύνες που βαραίνουν την Κυβέρνηση Αναστασιάδη για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού. Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος αναφορικά με τις σκανδαλώδεις αποκαλύψεις του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, που δημοσιεύτηκε στις 6 Μαρτίου του 2019.

Ο βουλευτής του Κινήματος κ. Σταύρος Παπαδούρης δήλωσε πως «Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή επιβεβαιώνει το πόρισμα της Επιτροπής Αρέστη, καθώς οι διαδικασίες που ακολουθήσαν Κυβέρνηση, Γενικός Εισαγγελέας και Υπουργικό Συμβούλιο ήταν ελλιπείς, παραπλανητικές και αβάσιμες, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τον Συνεργατισμό σε λουκέτο και τους φορολογούμενους πολίτες στην εξαθλίωση και την ανεργία.

Είναι πλέον καθαρό στη συνείδηση της κοινωνίας ότι την ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού την έχουν τόσο τα κόμματα που διαχρονικά χρησιμοποίησαν το Συνεργατισμό για ιδία οφέλη, όσο και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αλλά και προσωπικά ο τότε υπουργός οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης. Γι’ αυτό όσοι ευθύνονται για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι καιρός να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζουμε ότι τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ έβαλαν την υπογραφή τους στην ληξιαρχική πράξη θανάτου για τον Συνεργατισμό, αφού στήριξαν την συμφωνία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη με την Ελληνική Τράπεζα.»