Παπαδάκης:Επιτακτική ανάγκη η κάθαρση

Η κάθαρση της δημόσιας ζωής από τα φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς και λεηλασίας του δημοσίου χρήματος είναι πλέον αδήριτη και επιτακτική ανάγκη, δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, προσθέτοντας ότι “τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά προκαλούν την αγανάκτηση και την οργή την πολιτών, οι οποίοι απαιτούν πλέον πράξεις που θα οδηγούν σε καθαρτήριες διαδικασίες και τιμωρία παντός υπαιτίου”.

Ανέφερε, επίσης, ότι “οι ανέξοδες διακηρύξεις όλων και οι όρκοι υπέρ της διαφάνειας, των ερευνών και της τιμωρίας αντιμετωπίζονται από τους πολίτες με ειρωνεία και απαξίωση”.

“Κατά το Σύνταγμα, μόνος και αποκλειστικός αρμόδιος να διενεργεί ποινικές έρευνες και να προσάπτει κατηγορίες ενώπιον της Δικαιοσύνης είναι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτων καλείται ο Γενικός Εισαγγελέας να ορίσει ποινικούς ανακριτές για όσα καταγγέλλονται και με πλήρη τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, να προχωρήσει η διερεύνηση όλων των καταγγελλομένων αξιόποινων πράξεων και η προσαγωγή των ενεχομένων ενώπιον των δικαστηρίων”, είπε.

Ο κ. Παπαδάκης πρόσθεσε ότι “κάθε καθυστέρηση, κάθε ολιγωρία επιτείνει την κρίση του πολιτικού συστήματος και την απαξίωση των πολιτών προς τους θεσμούς”.

“Η ευθύνη όλων για κάθαρση και τιμωρία είναι τεράστια. Επιτέλους `ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του`. Το σαράκι της διαπλοκής, της διαμεσολάβησης και της διαφθοράς που κατατρώει τα σωθικά της κυπριακής κοινωνίας ήλθε η ώρα να παταχθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, η κατάρρευση του κράτους και των θεσμών θα είναι αναπόφευκτη”, είπε.