Παπάς – Σκουρλέτης καταθέτουν για χρηματισμό βουλευτών

Ως μάρτυρες για τα περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής παίρνουν σειρά να καταθέσουν οι  Π. Σκουρλέτης και Ν. Παππάς, μετά τον Διευθυντή της Kontranews Αιμ. Λιάτσο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θα καταθέσει στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο αρθρογραφίες, δημοσιεύματα αλλά και πρακτικά της βουλής για το επίμαχο θέμα. Παράλληλα υποστήριξε πως η δικαιοσύνη θα έπρεπε να καλέσει και τον Πρωθυπουργό καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας ουδέποτε μίλησαν για αργυρώνητους βουλευτές.

«Στο πλαίσιο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης είναι απολύτως θεμιτό το να κάνει κάποιος μια αναφορά σε ένα δημοσίευμα. Γιατί ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για αργυρώνητους βουλευτές, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε κάτι τέτοιο; Γιατί δεν τον καλεί ο εισαγγελέας τον κ. Σαμαρά;» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο Ν. Παππάς ο οποίος μιλώντας στον Real Fm 97,8, ουσιαστικά άνοιξε τα ψηφοδέλτια σε όσους βουλευτές καταψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παράλληλα προειδοποίησε πως όσοι πουν «ναι» θα κόψουν τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάθεση του Αιμ.Λιάτσου

Χθες, το κατώφλι του Εισαγγελέα Εφετών πέρασε πρώτος ο Διευθυντής της εφημερίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιμίλιος Λιάτσος στην κατάθεσή του ανέφερε ότι δεν ήταν πολιτικό το πρόσωπο που στην επίμαχη εκδήλωση έκανε λόγο για το «ταμείο». Η δικαστική έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ μεταξύ των μαρτύρων που θα κληθούν είναι επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Ο πρώην πρόεδρος του «Συνασπισμού» κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, ήταν ο πρώτος χρονικά που είχε μιλήσει για «παροχές» σε βουλευτές προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές. Ο κ. Κωνσταντόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε αναφέρει: «Γίνονται παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές εποχές».