Πανσέληνος: Ωροσκόπιο για όλα τα ζώδια

Πανσέληνος: Ωροσκόπιο για όλα τα ζώδια

Επιστροφή στην πραγματικότητα : Εξερευνώντας τον διαχωριστικό πέρασμα μεταξύ δύο κόσμων… με τη μπλε πανσέληνο .

Η πανσέληνος του Υδροχόου στις 22 Αυγούστου είναι η δεύτερη από τις δύο, στο ζώδιο του Υδροχόου. Αυτό το Αυγουστιάτικο «Μπλε Φεγγάρι» μας επαναφέρει στο σημείο όσων μας συνέβησαν εκείνη τη στιγμή, τον περασμένο μήνα – ελπίζοντας ότι θα αποκτήσουμε μια νέα προοπτική.

Καθώς το φεγγάρι του Υδροχόου αντιτίθεται στον ήλιο του Λέοντα, βλέπουμε πώς οι προσωπικές μας εμπειρίες ταιριάζουν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και πώς οι συλλογικές ενέργειες λειτουργούν για εμάς…με μοναδικούς τρόπους. Συνειδητοποιούμε πως δεν αφορούν όλα εμάς και αγκαλιάζουμε τις ευκαιρίες να είμαστε μέρος κάτι μεγαλύτερου.

Ταυτόχρονα όμως, αναγνωρίζουμε τι μας κάνει ξεχωριστούς – τον αυθεντικό εαυτό, που γεννηθήκαμε για να εκφράσουμε. Αυτή η πανσέληνος υπογραμμίζει τις ανάγκες μας τόσο για προσωπική ελευθερία, όσο και για τις ομάδες των ομοϊδεατών, των ομόθυμων ανθρώπων. Από την τελευταία πανσέληνο, ο ανάδρομος Δίας επέστρεψε στον Υδροχόο. Κι ενώ η σύνοδός του με το φεγγάρι ενισχύει αυτή την ένταση μεταξύ ατομικότητας και αλληλεξάρτησης, αυξάνει επίσης τα συναισθήματα καλής θέλησης, του ενός προς τον άλλον.

Μπορεί να νιώθουμε ένα ισχυρότερο αίσθημα αλληλεγγύης με τους συνανθρώπους μας, είτε τους γνωρίζουμε προσωπικά είτε όχι. Κι αυτό μας εμπνέει να οραματιστούμε ένα μεγαλύτερο, φωτεινότερο μέλλον για όλους.

Ο Υδροχόος άλλωστε, κυβερνάται από τον Ουρανό – τον ριζοσπαστικό επαναστατικό και έξυπνο καινοτόμο του ηλιακού μας συστήματος. Και με τον Ουρανό ακόμα ακίνητο μετά την ανάδρομή του στις 19 Αυγούστου, η ηλεκτρική του ενέργεια πλανάται σε όλη αυτή την πανσέληνο. Η αλήθεια είναι, πως είναι πιο ενδόμυχη. Αλλά η επανάσταση ξεκινά από μέσα μας, απελευθερώνοντας την καρδιά και το μυαλό μας.

Η σημασία της Μπλε Σελήνης στον Υδροχόο

Καθώς ο Άρης και ο Ερμής στην Παρθένο τριγωνίζουν τον Ουρανό στον Ταύρο, μπορεί να είναι ευκολότερο από όσο περιμένουμε, να ξεκολλήσουμε.

Ο Ερμής, μας διασαφηνίζει πού έχουν σταματήσει τα πράγματα στη ζωή μας και μας βοηθά να ονομάσουμε αυτό που πρέπει να αλλάξει με εκπληκτική ακρίβεια. Κι ενώ ο Ουρανός μπορεί να είναι σαν «ταύρος εν υαλοπωλείο» κάποιες στιγμές, ο Άρης διοχετεύει αυτήν την ενέργεια σε προσεκτικά μελετημένη, ευσυνείδητη δράση.

Ωστόσο, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να μετατοπιστεί η ενέργεια, καθώς το φεγγάρι μετακινείται από τον Υδροχόο στους Ιχθύες, μόλις 41 λεπτά μετά από αυτή την πανσέληνο.

Ενώ και τα δύο ζώδια μπορεί να είναι αρκετά διαισθητικά, η διορατικότητά τους έρχεται με διαφορετικούς τρόπους.

Η πανσέληνος στον Υδροχόο φέρνει αποκαλύψεις σαν αστραπή από το πουθενά, σε ξαφνικές αναλαμπές που μπορεί να είναι εξίσου ανησυχητικές όσο και ηλεκτρισμένες.

Όμως μόλις το φεγγάρι γλιστρήσει στους Ιχθύες, μετατρέπεται σε ένα πιο νεφελώδες είδος γνώσης – απαλό, ονειρικό και αβίαστα ενσυναίσθητο.

Στη συνέχεια, μόλις εννέα ώρες μετά την πανσέληνο, ο ήλιος μετακινείται από τον Λέοντα, στην Παρθένο. Αυτό μετατοπίζει την εστίασή μας από το μας βλέπουν οι άλλοι και από το πόσο εξυπηρετικοί είμαστε.

Θα μας απασχολεί λιγότερο το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι και θα ενδιαφερόμαστε περισσότερο να ευθυγραμμιστούμε με τη δική μας ακεραιότητα.

Ακόμα κι έτσι, με τον Κρόνο ανάδρομο στον Υδροχόο, δεν είμαστε μόνο υπεύθυνοι για τον εαυτό μας – είμαστε επίσης υπόλογοι ο ένας απέναντι στον άλλον. Ευτυχώς, καθώς η Αφροδίτη στον Ζυγό τριγωνίζει τον Κρόνο στις 23 Αυγούστου, δεν πρόκειται να είναι μια δυσάρεστη εμπειρία. Αυτή τη στιγμή είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί συνεργασία, βοηθώντας να οικοδομήσουμε πιο αρμονικές σχέσεις μεταξύ μας.

Ωροσκόπια για το μπλε φεγγάρι του Αυγούστου στον Υδροχόο

Κριός
Οι φιλίες μπορεί να είναι πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, Κριέ. Και από την τελευταία πανσέληνο, έχετε κάνει τον απολογισμό σας – ίσως μάλιστα να κάνετε και μερικές ριζικές επανεκτιμήσεις. Αυτό που χρειάζεστε αυτή τη στιγμή δεν είναι επιπόλαιες, ευκαιριακές φιλίες. Χρειάζεστε υπεύθυνα φιλαράκια, που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε στο στόχο σας και στη συνέχεια να γιορτάσετε τις επιτυχίες σας, μαζί τους.

Ταύρος

Είχατε πολλές εκπλήξεις τον τελευταίο καιρό, Ταύρε. Αλλά σ’ αυτή την πανσέληνο, εκπλήσσετε τον εαυτό σας. Ξαφνικά, φαίνεται πολύ πιο ξεκάθαρο αυτό που σκοπεύετε να κάνετε – και ποιοι γεννηθήκατε για να είστε. Το ίδιο σημαντικό όμως είναι πως συνειδητοποιείτε… ποιοι δεν είστε. Μ’ αυτόν τον τρόπο, οι αποτυχίες και οι απογοητεύσεις, θα σας φανούν σαν κρυφές ευλογίες.

Δίδυμοι

Η πίστη στην ανθρωπότητα αποκαταστάθηκε! Από την τελευταία πανσέληνο Δίδυμοι, βλέπετε περισσότερα…. από ό,τι καλύτερο και λαμπρότερο έχει να προσφέρει η ανθρώπινη φύση – όχι μόνο στους άλλους, αλλά και στον εαυτό σας. Κι αυτό μπορεί να σας εμπνεύσει με περισσότερη ελπίδα για το μέλλον από ό, τι είχατε να νιώσετε, εδώ και πολύ καιρό.

Καρκίνος

Γιατί να είστε «φυσιολογικοί», όταν θα μπορούσατε να είστε μοναδικοί στο είδος σας; Αυτή ήταν η απόφασή σας από την περίεργη και υπέροχη πανσέληνο του περασμένου μήνα. Όλοι έχουμε κάτι που μας κάνει λίγο ασυνήθιστους – και ελπίζουμε ότι αρχίζετε να βλέπετε τις δικές σας ιδιαιτερότητες σαν κάτι για να το γιορτάσετε και όχι για να το κρύψετε.

Λέων

Είναι μια κοινή εσφαλμένη αντίληψή σας το γεγονός πως δεν σας αρέσει να μοιράζεστε τα φώτα της δημοσιότητας. Στην πραγματικότητα όμως, είστε χαρούμενοι που αφήνετε τους άλλους να λάμπουν – είναι σπάνιο να βρίσκεστε κοντά σε κάποιον του οποίου η προσωπικότητα λάμπει αρκετά για να σταθεί πλάι σας. Ευτυχώς, σ’ αυτή την πανσέληνο, θα σας πλαισιώσουν πολλοί!

Παρθένος

Μπορείτε να διατηρήσετε τα προσωπικά σας όρια, ενώ παράλληλα να τα πηγαίνετε καλά με τους άλλους? Είτε το πιστεύετε είτε όχι, Παρθένε, είναι απολύτως εφικτό! Δεν υπάρχει τίποτα «αγενές» στην προστασία της προσωπικής σας ενέργειας, του χώρου και του χρόνου σας. Και σ’ αυτό το μπλε φεγγάρι του Αυγούστου, αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να αλλάξει πραγματικά το παιχνίδι, ανοίγοντας έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων.

Ζυγός

Όσο κι αν αξίζει η αναμονή της ανταμοιβής, εσείς χαίρεστε που καθυστερεί η ικανοποίηση. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να στερείτε την ευτυχία σας στο παρόν. Ενώ τα μελλοντικά σας σχέδια και οι στόχοι απαιτούν από εσάς να τα ελέγξετε, αυτή η πανσέληνος αποκαλύπτει πολλούς τρόπους για να διασκεδάσετε υπεύθυνα.

Σκορπιός

«Μόνο καλές δονήσεις;» Μη βιάζεστε Σκορπιέ! Ενώ οι προθέσεις σας να εκπέμπετε μόνο θετική ενέργεια είναι αξιοθαύμαστες, δεν είναι ακριβώς ρεαλιστικές… όταν πρόκειται για στενές σχέσεις. Όσοι σας γνωρίζουν καλύτερα και σας αγαπούν δεν περιμένουν την τελειότητα από εσάς! Σ’ αυτήν την πανσέληνο, το μόνο που ζητούν…. είναι η αυθεντικότητά σας.

Τοξότης

Η θετική σκέψη είναι η υπερδύναμη σας, Τοξότη. Ωστόσο αν είστε ειλικρινείς, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο…. έχει δοκιμαστεί. Ευτυχώς, όμως, σ’ αυτό το μπλε φεγγάρι του Αυγούστου, αρχίζει να επιστρέφει σε εσάς. Απλά φροντίστε να στηρίζετε την αισιοδοξία σας με δράση, στην υπηρεσία για το μεγαλύτερο καλό.

Αιγόκερως

Δείξατε τη δέουσα επιμέλεια Αιγόκερε και σ’ αυτή την πανσέληνο, αποκομίζετε τελικά τις ανταμοιβές. Όχι μόνο τις υλικές – αν και αυτές είναι σίγουρα εφικτές – αλλά και αυτές που δεν αγοράζονται με χρήματα. Εξάλλου, μπορείτε να είστε υπερήφανοι που θέτετε σε εφαρμογή τα ιδανικά και τις φιλοδοξίες σας!

Υδροχόος

Τα συναισθήματα συνεχίζουν να είναι απρόβλεπτα, Υδροχόε. Αλλά σ’ αυτήν την πανσέληνο, διαχειρίζεστε καλύτερα όσα νιώθετε. Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξετε την καρδιά σας σε κάποιον που εμπιστεύεστε. Επικοινωνήστε με καλή θέληση και ίσως σας δώσουν το πλεονέκτημα της αμφιβολίας.

Ιχθύες

Δεν είναι πάντα εύκολο να ζητάτε χρόνο για να μείνετε μόνοι με τον εαυτό σας Ιχθύες – ειδικά από τους ανθρώπους που αγαπάτε. Αλλά σ’ αυτή την πανσέληνο, το να τιμάτε την ανάγκη σας για ελευθερία και χώρο, θα ενισχύσει τις σχέσεις σας. Ο αυθεντικός σας εαυτός αυτή τη στιγμή, σας επιτρέπει να φαίνεστε πιο αυθεντικοί και στους άλλους.