Πανσέληνος στο Κριό – Μαύρη πανσέληνος – Προβλέψεις

Πανσέληνος στο Κριό – Μαύρη πανσέληνος – Προβλέψεις

Η συγκεκριμένη πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί από την 20η μοίρα του ζωδίου του Κριού, πράγμα που όπως επισημαίνουν οι αστρολόγοι την καθιστά ένα από τα πιο «δύσκολα» φεγγάρια της χρονιάς και για τον λόγο αυτό χαρακτηρίζεται και «μαύρη πανσέληνος».

Το φεγγάρι αυτό έρχεται για να φέρει εξελίξεις, αποκαλύψεις, δοκιμασίες και σημάδια ότι κάποιες καταστάσεις μπορούν να έχουν φτάσει σε τέλμα.

Η Πανσέληνος αυτή, λοιπόν, αναμένεται να δοκιμάσει την ψυχολογία όλων μας, κυρίως όμως για όσους ανήκουν στα παρακάτω ζώδια: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως.

Στις 13 Οκτωβρίου, η πανσεληνος θα είναι στον Κριό…και ίσως μπούμε σ’ αυτή την πανσέληνο, ψάχνοντας για καβγά! Οποιοσδήποτε και οτιδήποτε μπαίνει στο δρόμο μας, θα μας φαίνεται σαν εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί! Αλλά αυτή η αντίθεση, είναι τόσο πραγματική…όσο επιλέγουμε να την κάνουμε.

Ο Ήλιος στο Ζυγό, υποδηλώνει με ευγένεια, ένα διαφορετικό τρόπο να το δει κανείς: Δεν είναι «ο καθένας για τον εαυτό του», αλλά «όλοι μαζί». Ο Ζυγός δεν ενδιαφέρεται και τόσο πολύ για να κερδίσει στα επιχειρήματα, όσο στο να βρει ένα κοινό έδαφος! Και τείνει να βλέπει τους άλλους σαν συμμάχους και όχι σαν αντιπάλους.

Τι σημαίνει αυτή η πανσέληνος στον Κριό

Ευτυχώς, με δύο όψεις στις οποίες συμμετέχει ο Δίας από τον Τοξότη, έχουμε μεγαλύτερη διάθεση να δώσουμε ο ένας στον άλλο, το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Η αλήθεια είναι, ότι το τρίγωνο Σελήνης/Δία θα μπορούσε να χειροτερέψει τα πράγματα! Όμως δεν έχει σημασία πόσο θα ενταθεί η συζήτηση, γιατί μπορούμε να αποφασίσουμε να εμπλακούμε, με πνεύμα καλής θέλησης. Το εξάγωνο Ήλιου/Δία, μας ενθαρρύνει να επικεντρωθούμε στο έπαθλο: ένα τελικό αποτέλεσμα, στο οποίο όλοι κερδίζουν.

Εξάλλου, μερικά πράγματα στη ζωή – και στον κόσμο – είναι μεγαλύτερα από όλους μας. Και είναι καλύτερα να συνεργαζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε αυτές τις πραγματικότητες… από το να αφήνουμε τις προσωπικές μας διαφορές να μας χωρίζουν και να μας κυριεύουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τώρα, καθώς η Σελήνη από τον Κριό και ο Ήλιος από τον Ζυγό, έρχονται σε σύγκρουση με τον Πλούτωνα, σε ένα Τ- τετράγωνο.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, αντιπροσωπεύει τις αργές, αλλά ασταμάτητες δυνάμεις της μεταμόρφωσης στην εργασία και στις βασικές δομές της ζωής μας. Ο καθένας από μας μπορεί να νιώθει διαφορετικά γι’ αυτό, αλλά η αλλαγή συμβαίνει – μας αρέσει δε μας αρέσει. Και όσο προσπαθούμε να ελέγξουμε την πορεία των γεγονότων ή να κυριαρχήσουμε στη συζήτηση… το πραγματικό μας καθήκον είναι να επικεντρωθούμε στο ένα και μοναδικό πράγμα που μπορούμε να ελέγξουμε: τις δικές μας ενέργειες και αντιδράσεις. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ φοβερό, αλλά είναι πιο δυνατό από όσο νομίζουμε.

Με τον πολεμιστή τον Άρη που κυβερνά αυτή την πανσέληνο, η προσωπική δύναμη είναι ένα σημαντικό θέμα. Αλλά με τον Άρη έξω από το στοιχείο του στο Ζυγό, προκαλούμαστε να καλλιεργήσουμε μια ήρεμη δύναμη, από το να καταφύγουμε σε ωμή βία. Μπορεί να μπερδέψουμε την καλοσύνη με την αδυναμία, αλλά μερικές φορές το πιο γενναίο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, είναι να αφήσουμε στην άκρη τις δικές μας ατζέντες και να βάλουμε προτεραιότητα, τις ανάγκες κάποιου άλλου!

Τι επιφυλάσσουν τα άστρα αυτό το μήνα

Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας, αυτό το διάστημα. Και δεν έχει σημασία αυτό που λέμε, αλλά πώς το λέμε! Ευτυχώς, ένα εξάγωνο ανάμεσα στον Ερμή από τον Σκορπιό και τον Κρόνο από τον Αιγόκερω -που τελειοποιείται τη νύχτα μετά την πανσέληνο- μας παρέχει την πειθαρχία να σκεφτούμε πριν μιλήσουμε…. δημιουργώντας ίσως, πιο θετικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, μια πανσέληνος στον Κριό, δεν θα ήταν εφικτή, χωρίς μερικές συναισθηματικές εξάρσεις! Κι ενώ η κοινή λογική, μπορεί να μας συμβουλεύει να μην πηγαίνουμε για ύπνο θυμωμένοι…..αυτή τη φορά μπορεί η πιο έξυπνη κίνηση, να είναι ένα διάλειμμα. Με την πανσέληνο στον Κριό βέβαια, από την Κυριακή το απόγευμα μέχρι το πρωί της Δευτέρας, όλα τα νυχτερινά καβγαδάκια, είναι απίθανο να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα! Γι’ αυτό ξεκουραστείτε, κοιμηθείτε και επιστρέψτε αναζωογονημένοι, για το δεύτερο γύρο!

Διαβάστε παρακάτω για τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο σας, για να μάθετε περισσότερα για τις ενέργειες αυτής της πανσελήνου:

Κριός
«Μηδέν εις το πηλίκο «: Όσο είστε χαρούμενοι, Κριέ, δεν σας ενδιαφέρει να εντυπωσιάσετε κανέναν άλλον! Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν θα έχουν τις απόψεις τους, για το τι κάνετε. Απλά θα είστε ελεύθεροι να δώσετε πολύ ή λίγη σημασία στις αντιδράσεις τους, ανάλογα με το πώς εσείς αισθάνεστε.

Ταύρος

«Σύμφωνα με τους κανόνες ή σ’ επαφή με την πραγματικότητα»? Ταύρε, αφηρημένες έννοιες όπως το σωστό και το λάθος ή το δίκαιο και το άδικο, σίγουρα έχουν τη θέση τους. Αλλά έχετε καλύτερη κρίση, εμπιστευόμενοι το ένστικτό σας και απαντώντας στις καταστάσεις, όπως είναι στην πραγματικότητα – όχι όπως υποτίθεται, ότι είναι.

Δίδυμοι

Περνάτε όλοι καλά? Προσπαθείτε, Δίδυμοι…. αλλά κάποιοι άνθρωποι γύρω σας, φαίνονται αποφασισμένοι να «σκοτώσουν» το κέφι σας. Να είστε καλοί και προσεκτικοί – ίσως να μην είναι σπουδαία παρέα αυτή τη στιγμή, αλλά θα μπορούσατε πιθανώς, να κάνετε έναν φίλο.

Καρκίνος

Το παρελθόν σας, σας έφερε εδώ Καρκίνε, και σας έκανε αυτόν που είστε σήμερα. Δεν είναι όλοι άνετοι μ’ αυτό… αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, έτσι δεν είναι? Μετά από όλα όσα έχετε περάσει, δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, τίποτα να αποδείξετε, και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα…. για το οποίο πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη.

Λέων

Είναι ένας μαραθώνιος Λέοντα, όχι ένα σπριντ ! Οπότε, βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε με το δεξί πόδι! Πριν προχωρήσετε μπροστά, αφιερώστε λίγο χρόνο για να προετοιμαστείτε ψυχικά και σωματικά. Καθιερώστε τις καλές συνήθειες τώρα, για να βοηθήσετε στη διατήρηση της ενέργειας και του ενθουσιασμού σας, όταν η κατάσταση γίνει πιο ζόρικη.

Παρθένος

Μετατρέπετε το κάρβουνο, σε χρυσάφι! Οι πόροι μπορεί να φαίνονται σπάνιοι τώρα Παρθένε, αλλά είστε προικισμένοι να κάνετε πολλά, με λίγα πράγματα. Ποιο είναι το μυστικό σας? Βλέποντας τις δυνατότητες ενός διστακτικού ξεκινήματος και επιτυγχάνοντας μια τέλεια ισορροπία, μεταξύ βραχυπρόθεσμων ρίσκων και μακροπρόθεσμων ανταμοιβών.

Ζυγός

Περιμένετε κάποιον να αναλάβει το προβάδισμα? Αν κανείς άλλος δεν επιταχύνει Ζυγέ, τότε πρέπει να το κάνετε εσείς! Ειδικά αν η εντιμότητα ή η δικαιοσύνη, κρέμονται από μια κλωστή. Εξάλλου, τίποτα δεν σας ωθεί περισσότερο, όσο η ανησυχία σας για τους άλλους!

Σκορπιός

Ρεαλισμός ή απαισιοδοξία? Σκορπιέ είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά! Ειδικά τώρα, που αισθάνεσαι ότι καλείστε να εξυπηρετήσετε με κάποιο τρόπο, αλλά μπορεί να διστάζετε να βγείτε εκεί έξω. Η πίστη στην αξία αυτού που κάνετε, αξίζει το ρίσκο.

Τοξότης

Τι έχετε να κερδίσετε εσείς Τοξότη? Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι, πως αν αυτό είναι το πρώτο πράγμα που αναρωτιέστε, πιθανόν η απάντηση να είναι «όχι και πολλά». Γι’ αυτό αναρωτηθείτε καλύτερα πώς θα μπορούσατε να συμμετέχετε πιο γενναιόδωρα με τους άλλους! Μ΄ αυτό τον τρόπο, θα προσέξετε πραγματικά, τα συμφέροντά σας.

Αιγόκερως

Οι δημόσιες σχέσεις είναι τα πάντα, Αιγόκερε! Αλλά τώρα, μια εξαιρετικά πιεστική κατάσταση, μπορεί να δοκιμάζει την ικανότητά σας να δώσετε μια θετική τροπή και να δείξετε ένα φιλικό πρόσωπο. Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για την εντύπωση που κάνετε! Αντ’ αυτού επικεντρωθείτε, στο να βοηθήσετε τους άλλους να αισθάνονται πιο άνετα.

 Υδροχόος

Νιώθετε ανήσυχοι Υδροχόοι; Οι τρέχουσες συνθήκες, μπορεί να σας κρατούν πολύ περισσότερο στο σπίτι, από ό, τι θα θέλατε. Αλλά μην απελπίζεστε, γιατί δεν θα είστε περιορισμένοι για πολύ! Χρησιμοποιήστε αυτή τη χρονική στιγμή, για να εξερευνήσετε το άμεσο περιβάλλον σας … ή σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι σας!

Ιχθύες

Το μέλλον φαντάζει φωτεινό, Ιχθύες! Επίσης, ενώ έχετε κάθε λόγο να είστε αισιόδοξοι, δεν πρέπει να προτρέχετε. Η μετριοπάθεια, είναι το κλειδί για τη διατήρηση του χρόνου, των χρημάτων, της ενέργειας και των υπόλοιπων πόρων σας. Εξάλλου ποτέ δεν ξέρετε, πότε θα έρθει το δικό σας πλοίο.