Πανσέληνος στην Παρθένο: Πως θα επηρεάσει το ζώδιό σας

Πανσέληνος στην Παρθένο: Πως θα επηρεάσει το ζώδιό σας

Πανσέληνος στην Παρθένο –  η ενέργειά της είναι μεταβλητή, απαλή και θηλυκή.

Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται σήμερα στις  10:17 ώρα Ελλάδας, στις 08° 57’ της Παρθένου, επηρεάζοντας τα ζώδια, κυρίως, του Μεταβλητού Σταυρού, (Ιχθύες, Παρθένος, Δίδυμοι και Τοξότης) που καλούνται να οργανωθούν και να βάλουν σε τάξη τόσο την προσωπική και ερωτική τους, όσο και την οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή!

Η τραμπάλα θα γέρνει πότε στην πλευρά της λογικής και πότε του συναισθήματος, οπότε πρέπει να βρεθεί η ισορροπία και οι επιλογές να είναι ένας συνδυασμός κρίσης, μελέτης δεδομένων και διαίσθησης.

Καθώς θα συμμετέχει κι η Αφροδίτη, που στις 25, πέρασε στους Ιχθύς, πρόκειται για μια αρκετά ευνοϊκή Πανσέληνο για τα ερωτικά, τα οικονομικά και τα θέματα δουλειάς όσον αφορά στους Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους και Αιγόκερους, αν όμως δεν παρασυρθούν από τις υπερβολικές προσδοκίες τους.

Το ζώδιο σας μπορεί να νιώσει τα αποτελέσματα της Πανσελήνου του Φεβρουαρίου που λαμβάνει χώρα στις 19 μοίρες της Παρθένου- ειδικά αν έχετε πλανήτες σε μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι ή Ιχθύες).

Η Πανσέληνος φωτίζει ό,τι παραμένει κρυφό….. τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Τα συναισθήματα και ο εσωτερικός μας κόσμος ελέγχονται από τη Σελήνη και αυξάνονται στην πλήρη φάση της.

Υπάρχει μια ξεκάθαρη επίγνωση με την Πανσέληνο, που ανοίγει τα μάτια σας σ’ αυτό που μπορεί να έχετε αγνοήσει ή δεν γνωρίζετε. Αυτή η πανσέληνος κατοικοεδρεύει στην Παρθένο, που είναι το σύμβολο της Παναγίας. Η Παρθένος είναι αναλυτική, προσαρμόσιμη, πρακτική και ειλικρινής. Ταυτόχρονα, αυτή η Πανσέληνος βρίσκεται απέναντι από τον Ήλιο στους Ιχθύες.

Εδώ ο Ήλιος, είναι επίσης πνευματικός κι ευγενικός. Οι Ιχθύες και η Παρθένος είναι αδελφικά ζώδια – βρίσκονται απέναντι στο ζωδιακό κύκλο – καθιστώντας τα, παρόμοια κατά κάποιο τρόπο. Μερικές φορές είναι συμπληρωματικά, κάποιες άλλες… αντίθετα.

Αυτή είναι η στιγμή που μπορούμε να αποκτήσουμε ισορροπία – μια ισορροπία ανάμεσα στον ιδεαλισμό (Ιχθύες) και την πρακτικότητα (Παρθένος), στην αποδοχή (Ιχθύες) και την κριτική (Παρθένος), στα συναισθήματα (Ιχθύες) και τον ορθολογισμό (Παρθένος).

Πώς επηρεάζει η Πανσέληνος

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Κριέ όλη αυτή η αντίθεση κατά τη διάρκεια της πανσελήνου μπορεί να σας μπερδέψει. Προτιμάτε τα πράγματα, να είναι καθαρά και ξάστερα. Ωστόσο, η Πανσέληνος έχει σκοπό να σας βελτιώσει τη σαφήνεια (ξέρω, περισσότερη αντίθεση εδώ) για να κατανοήστε τα πράγματα με τον δικό σας τρόπο. Κάντε την ενδοσκόπηση που σας ζητάει η Σελήνη και στη συνέχεια εκφράστε τα ευρήματά σας…. όπως άλλωστε συνηθίζετε να κάνετε.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Ταύρε είστε ένα γήινο ζώδιο όπως και η Παρθένος, οπότε η πρακτική ενέργεια, σας κάνει να νιώθετε άνετα. Φέρτε αυτήν την πρακτικότητα στα συναισθήματά σας για να τα κατανοήσετε και να ηρεμήσετε. Ανοιχτείτε στους άλλους και μιλήστε γι’ αυτά τα συναισθήματα. Το να υπάρχει κάποιος στη ζωή σας που μπορεί να σας ακούει, θα είναι χρήσιμο και θα βοηθήσει στη καλλιέργεια των σχέσεων σας.

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Δίδυμοι, οι αποκαλύψεις που φέρνει αυτή η Πανσέληνος, είναι ψυχικά ενθαρρυντικές για σας. Το να προσπαθείτε να βρείτε τις ισορροπίες σας με την Πανσέληνο στην Παρθένο και τον Ήλιο στους Ιχθύες… είναι σαν ένα παζλ. Όταν όμως το λύσετε, θα εμφανιστεί μια όμορφη εικόνα.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Καρκίνε η εξισορρόπηση των έντονων συναισθημάτων σας με την γήινη πρακτικότητα της Παρθένου, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή. Τα συναισθήματά σας είναι έγκυρα, αλλά αν συναντηθούν κάπου στη μέση με τη λογική… θα σας εμποδίσουν να αποφύγετε τις παρορμητικές κινήσεις. Τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε στη ζωή σας…. τώρα θα τις απαντήσετε με ένα λογικό μυαλό, ενώ παραμένετε πιστοί στην καρδιά σας.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Λέοντα, έχετε ειδικότητα στο να εξωτερικεύεστε. Τώρα είναι η ώρα να το εξισορροπήσετε αυτό, με λίγη εσωτερική σκέψη. Σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε στη ζωή σας, ώστε να μην περιπλανιέστε χωρίς σκοπό. Σκεφτείτε πώς επηρεάζετε τους άλλους, ώστε να μην πληγωθούν κατά τύχη, κανενός τα συναισθήματα.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Παρθένε η Σελήνη είναι στο ζώδιό σας αυτή τη στιγμή. Επομένως μπορείτε να απολαύστε την συντονισμένη ενέργεια. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη τις αντίθετες ενέργειες από τον Ήλιο στο ζώδιο των Ιχθύων. Θα μαλακώσει λίγο την συμπεριφορά σας και θα σας απαλλάξει από κάποια ακαμψία. Αν αφήσετε τη φαντασία και τη διαίσθηση να εισβάλλουν στον κόσμο των κανόνων και της λογικής σας, μπορεί να σας δημιουργήσει μια αρμονία που θα ανοίξει το μυαλό σας σε πιθανότητες… που δεν είχατε ξανασκεφτεί.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Ζυγέ είστε το ζώδιο της ισορροπίας, με αποτέλεσμα αυτά τα αδελφικά ζώδια που κυβερνούν τη Σελήνη και τον Ήλιο αυτή τη στιγμή, να σας φέρνουν μεγάλη ικανοποίηση. Πάρτε χρόνο για τον εαυτό σας… αλλά χαρίστε και τη λαμπρότητα σας στους άλλους. Μάθετε πώς να επεκτείνετε τα όριά σας. Αυτή η πανσέληνος είναι η κατάλληλη στιγμή για δράση, επειδή ευδοκιμεί κάτω από αυτές τις αρμονικές ενέργειες.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Σκορπιέ εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας, επειδή συνήθως είναι σωστή. Όμως, η Σελήνη στην Παρθένο σας προτρέπει να σκεφτείτε βαθύτερα, πριν ενεργήσετε καθαρά με βάση το συναίσθημα. Αν καταφέρετε να ισορροπήσετε τα πράγματα, τότε δεν θα πάρετε βιαστικές αποφάσεις, ούτε θα καταλήξετε σε βιαστικά συμπεράσματα. Τώρα είναι η στιγμή να σκεφτείτε λίγο παραπάνω και να διορθώσετε τυχόν λάθη του παρελθόντος, που εξακολουθούν να σας επιβαρύνουν.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Τοξότη, τόσο η Σελήνη της Παρθένου όσο και ο Ήλιος των Ιχθύων, σας ζητούν να επιβραδύνετε. Μετακινήστε γρήγορα, από το ένα πράγμα στο άλλο. Όμως αν αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε και να προβληματιστείτε, αυτόματα θα οδηγηθείτε σε καλύτερες διαδρομές. Μπορεί να πιστεύετε ότι η αδράνεια ακούγεται βαρετή, αλλά θα εκτιμήσετε περισσότερο την παρούσα στιγμή και θα ανακαλύψετε νέα πράγματα για τον εαυτό σας.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Αιγόκερε η σελήνη στην Παρθένο υποδεικνύει τα παρόμοια δυνατά σημεία, της λογικής και της δομής σας. Ωστόσο, ο Ήλιος στους Ιχθύες, θέλει να τεντωθείτε λίγο από τη ζώνη άνεσής σας και να εγκαταλείψετε κάποια χαοτικά συναισθήματα που υπάρχουν εκεί, χωρίς λόγο. Αξιοποιήστε αυτό το διάστημα, για να ισορροπήσετε αυτά τα δύο, επειδή καμία από αυτές τις πλευρές δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη από την άλλη.

Είναι απλά διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων. Επιτρέποντας στον εαυτό σας να δοκιμάσετε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, διατηρώντας παράλληλα τον κανόνα σας σε ορισμένες σημεία, θα σας οδηγήσει σε μια πιο ισορροπημένη άποψη.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Υδροχόε, η Σελήνη της Παρθένου μπορεί να φαίνεται πως περιορίζει την ελεύθερη αέρινη φύση σας. Όμως εδώ κανείς δεν προσπαθεί να σας εγκλωβίσει. Το να πατήσετε λιγάκι στη γη θα σας επιτρέψει να λύσετε τα προβλήματά σας με ρεαλιστικό τρόπο, ώστε τα επιθυμητά αποτελέσματα να είναι όντως εφικτά. Ακόμα κι αν ο Ήλιος στους Ιχθύες σας φανεί λίγο πολύ ευχάριστος, το να είστε περισσότερο συντονισμένοι με τα συναισθήματά σας, καθώς και με τα συναισθήματα των άλλων, θα κάνουν το ταξίδι σας, πιο ειρηνικό κι ευτυχισμένο.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Ιχθύες… αν και η Σελήνη είναι στο αντίθετο ζώδιο από το δικό σας, ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιό σας. Αυτές οι δύο δυνάμεις, προσπαθούν να φέρουν μια ισορροπία στη ζωή σας για να δημιουργήσουν περισσότερη συνειδητοποίηση και να κάνουν τα ιδεαλιστικά σας όνειρα, πιο εφικτά. Είναι υπέροχο που έχετε το κεφάλι σας στα σύννεφα, απλά μην ξεχνάτε να κρατάτε τα πόδια σας, σταθερά στη γη!