Πανσέληνος: Πως επηρεάζει η μπλε σελήνη τα ζώδια

Έκλειψη μπλε υπερ-Σελήνης στο ζωδιο του Λέοντα

Σε αυτή την Πανσέληνο έχουμε μια μπλε Σελήνη, μια υπέρ-Σελήνη και μια ολική σεληνιακή έκλειψη –τι συνδυασμός. Μπλε Σελήνη σημαίνει ότι έχουν συμβεί δύο Πανσέληνοι μέσα σε έναν ημερολογιακό μήνα –η συγκεκριμένη είναι ξεχωριστή διότι είναι η πρώτη φορά μέσα σε 150 χρόνια που συμβαίνει ολική έκλειψη σε μπλε Σελήνη. Είναι επίσης η τρίτη υπερ-Σελήνη στη σειρά.

Η υπερ-Σελήνη μπορεί να είναι Πανσέληνος ή Νέα Σελήνη, συμβαίνει όταν βρίσκεται μέσα στο περίγειο ή στο 90% του περιγείου (το σημείο της τροχιάς της μέσα στο μήνα που βρίσκεται πιο κοντά στη γη). Η υπερ-Σελήνη της 1ης Ιανουαρίου ήταν η Πανσέληνος που ήταν πιο κοντά στη γη για το 2018. Στο ίντερνετ χαρακτηρίζουν ως ζόρικη αυτή την «υπερ, μπλε, ματωμένη Σελήνη».

Είναι επίσης γνωστή και ως η Πανσέληνος του χιονιού. Στις Πανσελήνους, η Σελήνη ανατέλλει στη δύση του Ηλίου, φτάνει στο πιο ψηλό σημείο τα μεσάνυχτα και δύει στην ανατολή του Ηλίου. Η στιγμή που ο Ήλιος κατεβαίνει, είναι το σινιάλο μας για να βγούμε έξω και να κοιτάξουμε μόνο τη Σελήνη καθώς ανεβαίνει επιβλητικά πάνω από τον ορίζοντα.

Στη φαντασία σας, δείτε την Γη να χώνεται ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ήλιο. Αυτή είναι η πλανητική διάταξη κατά την Πανσέληνο κάθε μήνα. Τραβήξτε με το νου σας μια γραμμή από το κέντρο της Γης προς τον Ήλιο και ακριβώς από πίσω του θα βρούμε τον αστερισμό του Υδροχόου.

Τραβήξτε μια γραμμή που θα περνάει μέσα από τη Σελήνη και θα βρείτε τον Λέοντα. Κάθε φορά που η Γη βρίσκεται ανάμεσα σε δυο πλανήτες –είτε είναι ο Ήλιος είτε η Σελήνη είτε κάποιος άλλος πλανήτης– έχουμε μια αστρονομική / αστρολογική αντίθεση.

Η κάθε αντίθεση συμβαίνει φυσικά στους αστερισμούς που βρίσκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο. Οι αντιθέσεις είναι δίπολες. Η έκλειψη της υπερ-Σελήνης στον Λέοντα είναι μια εξέταση της πολικότητας Λέοντα – Υδροχόου και όλων των τρόπων που αυτά τα δύο αρχέτυπα συμπληρώνουν και ανταγωνίζονται το ένα το άλλο.

Ο Λέοντας προέρχεται από το τσάκρα της καρδιάς και κυβερνά την ταυτότητα και την έκφραση του εαυτού. Στη χειρότερη, ο Λέων είναι υπερήφανος, επιθετικός, τυφλωμένος από το εγώ του. Ο Λέων είναι καθαρή φωτιά –δηλαδή, σκεφτείτε δράματα, ανεξέλεγκτο πάθος και αντιδραστικότητα.

Το λιοντάρι δυσκολεύεται να εξερευνήσει πέρα από τον περιορισμό του εαυτού του. Έχει προβλήματα με το εγώ, επειδή αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργεί και διατηρεί την πραγματικότητα: από μέσα του προς τα έξω, αναβλύζει από το κέντρο της καρδιάς του.

 

 

 

 

Παρορμητικός σταυρός
(Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως)
Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου σου δίνει την ευκαιρία να αποτινάξεις παλιές συμπεριφορές που σε καθιστούσαν δέσμιο των καταστάσεων και να απελευθερωθείς μέσα από μια δημιουργική και πιο αληθινά εκφραστική συμπεριφορά απέναντι στις καταστάσεις της ζωής σου. Μπορείς να βρεις ασφάλεια και να δημιουργήσεις ένα καλύτερο μέλλον σε οικονομικά ζητήματα μέσα από τολμηρές κινήσεις που στοχεύουν στο μέλλον και σε μακροπρόθεσμη διοχέτευση της ενέργειάς σου.

Σταθερός σταυρός
(Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος)
Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου επηρεάζει κυρίως την ομάδα του σταθερού σταυρού και φέρνει εξελίξεις μέσα από την συνειδητοποίηση ότι χρειάζεται να αλλάξεις κάποιες παγιωμένες στάσεις και συμπεριφορές σε νευραλγικούς τομείς της ζωής σου. Οικογένεια, σχέσεις, καριέρα είναι πεδία στα οποία θα δραστηριοποιηθείς το επόμενο διάστημα και καλείσαι να αναγνωρίσεις και να υποστηρίξεις τις αξίες σου και την αλήθεια σου, αφήνοντας πίσω φόβους, ανασφάλειες και φοβίες σε σχέση με τις αλλαγές που θέλεις να θέσεις σε κίνηση και την νέα πραγματικότητα που θέλεις να εδραιώσεις.

Μεταβλητός σταυρός
(Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες)
Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου σε παρακινεί να γίνεις πιο διαδραστικός με τους άλλους και πιο εκφραστικός σε σχέση με τις επιθυμίες και τις σκέψεις ή τις ιδέες που έχεις. Το επόμενο διάστημα είναι γεμάτο από ασχολίες, πρότζεκτ και πράγματα που θα έχεις να κάνεις και στην όλη διαδικασία χρειάζεται να είσαι προσεκτικός σχετικά με αυτό που υποστηρίζεις και κυρίως ξεκάθαρος με τον εαυτό σου. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική και φρόντισε να στρώσεις από την αρχή καλά και σωστά τον καινούργιο δρόμο που θέλεις να πάρεις. Φόβοι και προβλήματα σε σχέση με την ικανότητά σου να είσαι αποτελεσματικός, επιτυχημένος ή υγιής θα έρθουν στο προσκήνιο για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις και να δώσεις λύσεις στα θέματα αυτά.