Πανούσης: Δεν είχα καμία γνώση… λίγη αυτοσυγκράτηση σε κάποια θέματα

Ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου με αφορμή το σοβαρό θέμα που προέκυψε μετά την κυκλοφορία εγγράφου που έκανε λόγο για ελεύθερη είσοδο μεταναστών στη χώρα,  τόνισε, ότι δεν είχε καμία γνώση για το έγγραφο, για το οποίο δεν ακολουθήθηκε η διοικητική διαδικασία, διευκρινίζοντας πως ανακάλεσε τη σχετική διαταγή, ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε παραιτήσεις.

Ο Γιάννης Πανούσης έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε «ένα έγγραφο» που δεν γνωρίζει από ποιόν παρήχθη και πως εστάλη, και διέταξε να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ).

«Είναι ένα εσωτερικό διοικητικό θέμα, το οποίο το λύνουμε, θα δω πώς παρήχθη αυτό το έγγραφο. Δεν είχα καμία γνώση, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι η σχετική διαταγή για «άνοιγμα των κέντρων μεταναστών στα σύνορα», που επιβεβαιώνεται ότι ελήφθη και από τους συνοριακούς χωροφύλακες, υπογράφεται από υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ).

Το θέμα αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με προσωπική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η κυβέρνηση, δια κύκλων του Μαξίμου, ανταπάντησε ότι πρόκειται για «κακοστημένη θεατρική παράσταση, που ο κ. Σαμαράς έσπευσε να υιοθετήσει».

«Εμφανίστηκα ότι ανοίγω τα κρατητήρια, τα κέντρα αλλοδαπών», είπε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε ότι έμεινε «με το στόμα ανοιχτό», κατηγορώντας όσους αντέδρασαν έντονα ότι δεν του τηλεφώνησαν για να διασταυρώσουν την είδηση.

«Πώς βγήκαν οι ανακοινώσεις; Πέντε λεπτά μετά από μια είδηση της τηλεόρασης που δεν είχε καν διασταυρωθεί;», ανέφερε.

«Δεν είχα καμία γνώση… λίγη αυτοσυγκράτηση σε κάποια θέματα…», τόνισε ακόμη.