Πανικός λόγω κορωνοϊού στη Κύπρο – Άδειες τάξεις

Πανικός επικρατεί σε όλη τη Κύπρο μετά την ανακοίνωση των δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ειδικότερα όσον αφορά το επιβεβαιωμένο κρούσμα με τον 64χρονο γιατρό του Νοσοκομείου Λευκωσίας, επικρατεί μεγάλος πανικός και στο Νοσοκομείο από ασθενείς και συναδέλφους του, και σε όσους  ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Ειδικότερα μετά από πληροφορία ότι είχε έρθει σε επαφή με γονείς μαθητών συγκεκριμένου σχολείου,  με δική τους πρωτοβουλία οι γονείς των μαθητών αποφάσισαν όπως τα παιδιά τους απέχουν σήμερα από τις σχολικές αίθουσες υπό το φόβο του ιού

Αρκετοί μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν παραβρέθηκαν σήμερα στις αίθουσες για μάθημα, κυρίως σε δημοτικά σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας.

Σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού αναφέρει ότι τόσο γονείς όσο μαθητές και εκπαιδευτικοί εκφράζουν ανησυχίες κυρίως στις περιπτώσεις που γονείς ς παιδιών είχαν επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Φυλακτού:

Από το πρωί υπάρχει εγρήγορση σχετικά με συγκεκριμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σχολεία, εξαιτίας των δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο.

Δικαιολογημένα γονείς και εκπαιδευτικοί εκφράζουν ανησυχίες, ιδιαίτερα σε σχολεία στα οποία γονείς παιδιών είχαν επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα με διάφορους τρόπους (συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ασθενείς) και οι οποίοι παρουσιάζουν συμπώματα κάποιας γρίπης, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για κορονοϊό.

Επειδή η πρόληψη είναι πολύ σημαντική, ενημερώνουμε κι εμείς όπως μπορούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένουμε τις αποφάσεις που θα λάβει υπεύθυνα το κράτος.

Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά περισσότερη έγνοια και υπευθυνότητα.

Σήμερα, υπάρχουν σχολεία που λογω των συγκυριών και της υποψίας πολλά παιδιά τα κράτησαν οι γονείς στο σπίτι. Εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ανησυχούν. Υπάρχουν και παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ελπίζουμε με νηφαλιότητα, σοφία αλλά και τόλμη πάνω από όλα οι υπεύθυνοι να πάρουν τις πιο σωστές αποφάσεις υπό τις περιστάσεις!