Πανηγυρισμοί από την ομογένεια για την πρόκριση της Εθνικής

Η νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1, που προκρίνει τη Εθνική Ελλάδα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, στη Βραζιλία, έβγαλε στους δρόμους της ελληνοκρατούμενης Αστόριας και άλλων περιοχών της Νέας Υόρκης, Έλληνες κάθε ηλικίας, φωνάζοντας «Ελλάς-Ελλάς» και ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες.

Ειδικά στην Αστόρια, η μεγάλη επιτυχία της Εθνικής προκάλεσε παραλήρημα χαράς. Δεκάδες οδηγοί αυτοκινήτων χαιρετούσαν, κόρναραν, με το σήμα της νίκης στο χέρι. Ακόμη και άτομα άλλων εθνικοτήτων συμμετείχαν στους πανηγυρισμούς της ομογένειας. Σε πολλά σωματεία στήθηκε ελληνικό γλέντι.

Πανηγυρισμοί για την επιτυχία της Εθνικής εκδηλώθηκαν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ομογενών, όπως στο Σικάγο, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια.

Θύελλα ενθουσιασμού προκάλεσε όμως και στην ομογένεια της Αυστραλίας η νίκη-πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις έξι τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και παρά το ψύχος, που επικρατούσε, δεν ήταν λίγοι οι ομογενείς που συγκεντρώθηκαν στην «ελληνοκρατούμενη» γωνιά του Όκλι για να τον δουν όλοι μαζί.

Μετά τη νίκη, οι ομογενείς ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς και το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης που «ετοιμάζονται από τώρα» να καλύψουν την επόμενη αναμέτρηση της Ελλάδας, αυτή τη φορά με την Κόστα Ρίκα, που θα προβληθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπικός χρόνος).