Πανηγυρίζουν και στη Τουρκία την εκλογή Νιαζί Κιζιλγιουρέκ

Η εκλογή του τουρκοκύπριου υποψήφιου του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζιλγιουρέκ στο Ευρωκοινοβούλιο δεν έφερε μόνο πανηγυρισμούς στα κατεχόμενα όπου σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα του τουρκοκυπριακού τύπου θεωρήθηκε η μεγαλύτερη νίκη γι’ αυτούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Κωνσταντινούπολη, της Μαρίας Ζαχαράκη για την ενημερωτική εκπομπή του OPEN Tv, πανηγυρίζει ο Ερντογάν στη Τουρκία, για την εκλογή Νιαζί, αφού θεωρεί ότι, τώρα η Τουρκία, θα έχει ένα «δικό» τους άνθρωπο στην Ευρώπη.

Ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, είναι ο πρώτος Τουρκοκύπριος που εκλέγεται στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα με ψηφοδέλτιο Ελληνοκυπριακού κόμματος, του ΑΚΕΛ. Πήρε 25.051 ψήφους, ενώ η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων έφτασε στις 5.604.

Συγχαρητήρια με νόημα απέστειλε στον Νιαζί ο  πρώην κατοχικός ηγέτης  Μεχμέτ Αλί Ταλάτ,  σημειώνοντας ότι η εκλογή Νιαζί αποτελεί «απόδειξη ότι οι Ε/κ συμφωνούν να εκπροσωπούνται από Τ/κ»….

Ελπίζουμε να μην επαληθευτεί η κυπριακή ρήση «Ύστερα φέρνει ο φούρνος τη πυρά» για το εάν ο Νιαζί τελικά είναι τελικά, ο «Δούρειος ίππος» της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ένωση.

Άλλωστε αυτή την άποψη εξέφρασε δημόσια και ο τ/κ υποψήφιος Σενέρ Λεβέντ, ότι ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ θα στηρίζει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Εξ ’ου και οι πανηγυρισμοί τους συνεχίζονται….