Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα

Στην Αθήνα μετατοπίζεται, σήμερα, το επίκεντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων κατεβαίνουν – χωρίς τα τρακτέρ τους- στην πρωτεύουσα και δίνουν αγωνιστικό ραντεβού, μετά τις 13:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθη, όπου βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι διοργανωτές, που επιδιώκουν να στείλουν ένα «ηχηρό» μήνυμα αποδοκιμασίας κατά της κυβέρνησης, έχουν απευθύνει κάλεσμα σε εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές να τους συμπαρασταθούν.

Στην πανελλαδική διαμαρτυρία θα δώσουν «το παρών» άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τη Δυτική Μακεδονία, τα Μάλγαρα, την Ημαθία, αλλά και από μπλόκο των Πραιτωρίων (Κρήτη). Οι τελευταίοι αναχώρησαν χτες με πλοίο από το Ηράκλειο προς τον Πειραιά και σήμερα το πρωί αναμένεται να κατευθυνθούν στην Αθήνα.

Το αγροτικό μέτωπο, πάντως, εμφανίζει «ρωγμές», καθώς στο συλλαλητήριο δεν θα συμμετάσχουν αγροτοσυνδικαλιστές από το μπλόκο της Κεντρικής Μακεδονίας, που αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση να απέχουν από «κομματικού τύπου διοργανώσεις, όποιος και αν τις προγραμματίζει».

Αντ’ αυτού θα συναντηθούν αύριο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας τόνιζαν πως παραμένουν στα μπλόκα και προγραμματίζουν συμβολικού τύπου κινητοποιήσεις, διατηρώντας την εγρήγορση τους. «Ποδαρικό», τέλος, στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτικών συλλόγων έκαναν χθες οι Κερκυραίοι αγρότες, αποκλείοντας συμβολικά, χθες το πρωί, τον οδικό κόμβο Μεσογγής.