Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία 

Παναττική στάση εργασίας κάνει την Πέμπτη, από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ., η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Παράλληλα, καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η δημόσια υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Οι δημόσιες δαπάνες υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ. ευρώ κατ’ έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμη το 60% του συνόλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και «η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει αναφορά στις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι «αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των μνημονίων» και «το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.