Πανέτοιμη η αστυνομία για τη Μεγάλη Εβδομάδα, λέει ο Αγγελίδης

Πανέτοιμες είναι οι όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις για την περίοδο του Πάσχα, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων και την αποτροπή της χρήσης κροτίδων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως «οι διαταγές και τα σχέδια επιχειρήσεων είναι έτοιμα και στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατό περισσότερο αποτελεσματικοί», προσθέτοντας ότι η εκστρατεία για διαφώτιση του κοινού γύρω από τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση κροτίδων και οι έρευνες για εντοπισμό και κατάσχεση τους, θα εντατικοποιηθεί.

«Μέχρι τη στιγμής έχουν κατασχεθεί πέραν των 41000 κροτίδων, μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών, έχοντας υπόψη την τελευταία υπόθεση της Λεμεσού και αρκετά πυροτεχνήματα», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και κάλεσε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, να αποφύγουν τη χρήση τους και να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Όσον αφορά τα θέματα τροχαίας, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε πως η αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός, με σκοπό την πρόληψη δυστυχημάτων και παροχή βοήθειας σε οδηγούς, τους οποίους κάλεσε να είναι προσεκτικοί κατά τη διακίνηση τους, να εφαρμόζουν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να σέβονται τον εαυτό τους, τους συνεπιβάτες τους και τους άλλους οδηγούς.

Υπενθύμισε παράλληλα προς όλους τους μοτοσικλετιστές, ότι οφείλουν να φέρουν το κράνος τους και να οδηγούν σε επιτρεπτές από τον κώδικα ταχύτητες.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε επίσης στις δυο υποθέσεις ληστειών που διαπράχθηκαν σε Λευκωσία και Λεμεσό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την απόσπαση χαρτοφύλακα από πολίτη με μεγάλο χρηματικό ποσό, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως, παρά τις ανακρίσεις που έγιναν σε αριθμό προσώπων δεν προέκυψε οτιδήποτε.

Κάλεσε δε τους επιχειρηματίες και γενικότερα όσους μεταφέρουν μαζί τους μεγάλα χρηματικά ποσά ή πολύτιμα αντικείμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας της περιουσίας τους και σε περίπτωση που παρατηρήσουν οτιδήποτε το ύποπτο, να ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία.

Σε σχέση με τη ληστεία αρτοποιείου στη Λεμεσό, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε πως από τις έρευνες φαίνεται ότι ο δράστης συνδέεται με πρόσφατες υποθέσεις ληστειών και στη Λευκωσία, «Κατέχουμε κάποια στοιχεία όσον αφορά την ταυτότητα του δράστη και από την επεξεργασία αυτών των στοιχείων θα δούμε που καταλήγουμε και πάντα ο στόχος είναι να εντοπιστεί αυτό το πρόσωπο και να συλληφθεί», συμπλήρωσε.