Παιδικό φεστιβάλ Λόγου, έκφρασης και δημιουργίας

Η Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού πλησιάζει (11 Δεκεμβρίου) και γι’ αυτό το λόγο οι φορείς, κυβερνητικών και μη οργανώσεων, διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά το ” Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας”, το οποίο απευθύνεται σε κάθε παιδί δίνοντας πρόσβαση και στα ΑμΕΑ.

Με αυτό το θεσμό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ένα ζωντανό διήμερο γεμάτο χαρά και δημιουργία. Αφηγήσεις παραμυθιών, μουσική, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, παιδική όπερα, παραστάσεις αφήγησης, με εμπνευστές τους αδερφούς Γκριμ, αλλά και τόσες άλλες εκπλήξεις θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στο 14ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας, Δημητρίου Στουρνάρη 216 και Ηφαίστου.

Οι διοργανωτές ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες φρόντισαν να παρουσιάσουν και εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την κινησιολογική έκφραση και την κοινωνική αγωγή, ενώ για πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παράσταση στη νοηματική γλώσσα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στο χώρο των εκδηλώσεων θα φιλοξενηθεί το Bazaar Χριστουγεννιάτικων Ειδών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» (Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία).

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης φέρουν η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και τη συνεργασία του Δήμου Γλυφάδας.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν, επίσης, και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδιού, όπως η UNICEF, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα, η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. καθώς επίσης και η περιβαλλοντική οργάνωση Ώρα για Δράση, που θα διαθέσουν έντυπο υλικό και θα ενημερώσουν για τις δράσεις τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το blog του φεστιβάλ: http://paidikofestival.blogspot.gr.