Παιδιά του Ρώσου δισεκατομμυριούχου: «Ο πατέρας μας δολοφονήθηκε, δεν αυτοκτόνησε»

«Ο πατέρας μας δολοφονήθηκε, δεν αυτοκτόνησε», ισχυρίζονται οι δύο γιοι του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ντίμτρι Μπόσοφ, που βρέθηκε νεκρός στο γυμναστήριο της έπαυλής του στα περίχωρα της Μόσχας.

Ο Ρώσος μεγιστάνας, που έπαιζε χόκεϊ επί πάγου με τον Πούτιν, είχε μία εμμονή με την ασφάλειά του, όπως επισημαίνουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Η σορός του 52χρονου βρέθηκε στο αρχοντικό του στη Μόσχα. Την ώρα που τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για αυτοκτονία, η οικογένειά του ζητά την διενέργεια έρευνας για το ποιος τον δολοφόνησε.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα «Moskovsky Komsomolets» (MK), μία σφαίρα στο κεφάλι που ενισχύει το σενάριο της αυτοκτονίας, του έκοψε το νήμα της ζωής, κάτι όμως που αμφισβητούν τα παιδιά του.

Στους δύο γιους του, τον 29χρονο Αρτιομ και τον 24χρονο Αντόν, ο Μπόσοφ είχε μεγάλη αδυναμία.

Φίλος της οικογένειας δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα ότι ήταν ένας στοργικός πατέρας:

«Συμμετείχε πάντα στις ζωές και των πέντε παιδιών του, ανησυχώντας ιδιαίτερα και τα φρόντιζε με κάθε δυνατό τρόπο».

Το τελευταίο διάστημα ο Μπόσοφ δεν έβγαινε από την πολυτελή οικία του καθώς φοβόταν ότι θα μολυνθεί από τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

Η είδηση ότι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν στη λίστα του Forbes, έκανε το γύρο του Διαδικτύου .

Ο 52χρονος ήταν ιδιοκτήτης εταιρειών ορυκτού άνθρακα, ενώ βρισκόταν στην 86η θέση των πλουσιότερων επιχειρηματιών από τη χώρα του σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, αλλά και στην 1.851η σε όλο τον πλανήτη.

Όπως μεταφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του, στο εξοχικό του σπίτι, που βρίσκεται στα περίχωρα της Μόσχας.

Η σορός του εντοπίστηκε στις 6 Μαΐου από την δεύτερη σύζυγό του Καταρίνα η οποία προσπαθούσε να επικοινωνούσε τηλεφωνικά και δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Τότε εκείνη κάλεσε την αστυνομία.

Δίπλα στο πτώμα του υπήρχε ένα πιστόλι τύπου Glock καθώς και μία επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας δεν έγινε γνωστή.

Ο Μπόσοφ έγινε το 1997 συνιδιοκτήτης του εργοστασίου αλουμινίου του Κρασνογιάρσκ, ενώ το 2000 πούλησε τις μετοχές του και δημιούργησε τον όμιλο Alltek.

Επίσης, ήταν γενικός χορηγός της «Νυχτερινής Λίγκας Χόκεϊ» που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.