Παιδεία ώρα μηδέν: Μετά την απόρριψη της Κυβέρνησης, απεργίες…

Δυστυχώς βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο στο θέμα της Παιδείας και η διαμάχη μεταξύ Κυβέρνησης και συνδκαλιστικών οργανώσεων έχει οξυνθεί ακόμα πιο πολύ, με τις απεργίες να είναι το επόμενο βήμα.

Μετά την απόρριψη της πρότασης των εκπαιδιευτικών οργανώσεων από τη Κυβέρνηση, κατά τη σημερινή, απογευματινή σύσκεψή τους, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ,  θα αποφασίσουν και θα καθορίσουν από κοινού τα επόμενα βήματά τους.

Μετά από μια πολύωρη συνεδρία στο Προεδρικό, η Κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των εκπαιδευτικών οργανώσεων η οποία επιδόθηκε χθες δια χειρός του προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού στον Πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής, υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη και υπογράφεται μόνο από την ΠΟΕΔ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει πρόθεση από τις άλλες δυο εκπαιδευτικές οργανώσεις για νέα πρόταση εκ μέρους τους.

Σήμερα αναμένεται γραπτή ανακοίνωση από το Προεδρικό,  στην οποία θα αναφέρονται τα όσα προέκυψαν τους τελευταίους μήνες.

Σε ανάρτηση του ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλαμπους, προανήγγειλε ήδη τη λήψη απεργιακών μέτρων, που αναμένεται να επικυρώσουν σήμερα τα ΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Παρόμοια ήταν και η ανάρτηση του προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού ο οποίος έγραψε: Ο εκπαιδευτικός κόσμος απαντάει…
ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.